Magyarország

2008.09.04. 16:32

Lévai: további lépéseket teszek a Móricka-ügyben!

<p>További lépéseket fontolgat Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda elutasította az általa tett feljelentést a Móricka vicclapban megjelent képregény kapcsán.</p>

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény az ügyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda elutasította Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő feljelentését, melyet a Móricka nevű vicclapban megjelent egyik képregény kapcsán tett. A nyomozóhatóság álláspontja szerint nem történt bűncselekmény, ezért nem nyomoznak.

A politikus a Független Hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy szerinte a képregény alkalmas a roma lakossággal szembeni gyűlöletkeltésre. Hozzátette: nem biztos abban, hogy kellő körültekintéssel végezték a munkát a nyomozók, véleménye szerint hasonló eset még nem történt, képek alapján még soha nem kellett megítélni az esetleges gyűlöletkeltést. A politikus még tájékozódik, hogy kihez fordulhat további segítségért. Mint mondta, ha van a kérdésnek speciális szakértője, akkor annak szeretné kikérni a véleményét.

Korábban a Fővárosi Főügyészség vizsgálta Lévai Katalin levelének tartalmát, melyben a képviselő azt állította, hogy a vicclapban megjelent egyik képregény alkalmas a roma lakossággal szembeni gyűlöletkeltésre. A főügyészség az ügyet végül a Nemzeti Nyomozó Irodára bízta, ahol feljelentés kiegészítést rendeltek el, de nem találtak olyan adatot, amely alapján nyomozást rendelhettek volna el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!