Közel-keleti konfliktus

3 órája

Izrael damaszkuszi és homszi célpontok ellen intézett légicsapásokat – frissül

Az izraeli–palesztin háború 384. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Izraeli katonák egy tankban járőröznek az izraeli-gázai határvidéken 2024. október 21-én

Forrás: AFP

Fotó: Jack GUEZ

Cikkünk frissül!

Szíriai kormány: Izrael damaszkuszi és homszi célpontok ellen intézett légicsapásokat, áldozatok is vannak

Damaszkuszban és a nyugat-szíriai Homsz közelében található célpontok ellen intézett légicsapásokat az izraeli légierő csütörtökön, a támadásnak halálos áldozata is van

- közölte a szíriai védelmi minisztérium.

A csapások a főváros központi részét, illetve egy katonai létesítményt értek. Egy katona meghalt, hét megsebesült, és komoly anyagi kár is keletkezett 

- tájékoztatott a tárca.

A szíriai állami média szerint Damaszkuszban találat ért egy lakóépületet is. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet szerint a támadásnak a fővárosban is vannak áldozatai.

Izrael elsősorban Iránhoz közel álló célpontokat támad Szíriában, és csapásai fokozódtak tavaly október óta, miután a Hamász palesztin szélsőséges szervezet terrortámadást hajtott végre Izraelben.

Ez történt szerdán:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában