Felmérés

2 órája

A magyarok többsége önteltnek és agresszívnak tartja Magyar Pétert (videó)

Magyar Péterhez elsősorban negatív tulajdonságokat kötnek a válaszadók, azok közül is leginkább az öntelt (58%) és az agresszív (51%) jelzőket. A Magyar Társadalomkutató felméréséből az is kiderül, hogy a magyarok kevesebb, mint harmada tartja csak megbízhatónak Magyar Pétert.

MW

Magyar Péter országjáró körútjának bicskei állomásán

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

A magyar ellenzék legjelentősebb szereplője 2024 őszén a Tisza Párt. A Magyar Társadalomkutató Kft. megvizsgálta, hogy a Tisza Párt elnökének és egyben arcának, Magyar Péternek milyen a megítélése jelenleg Magyarországon.

Forrás: Magyar Társadalomkutató Kft.

A kutatásban arra kérték a válaszadókat, hogy 3 pozitív és 3 negatív jellemző közül melyeket érzik igaznak Magyar Péterre. A Magyar Péter eddigi szerepvállalásához köthető ügyek (pl. diszkóbotrány, felesége lehallgatása) nyilvánvalóan szerepet játszanak a Tisza Párt elnökének meglehetősen negatív megítélésében, hiszen a negatív jellemzők mindegyikét többen vélték igaznak Magyar Péterre, mint hamisnak. A magyarok többsége önteltnek (58%) és agresszívnak (51%) látja, és tisztesség dolgában is van még hová fejlődnie szerintük (41% véli őt tisztességtelennek).

A pozitív tulajdonságokat a magyar felnőttek nagyjából harmada érzi igaznak Magyar Péterre (30-35%), ami hozzávetőlegesen megfeleltethető a Tisza Párt támogatottságának. A Tisza Párt vezetőjének további problémát okoz, hogy a magyarok fele nem érzi igaznak rá nézve a pozitív tulajdonságokat. A vizsgált tulajdonságok közül legkevésbé a megbízhatóság jellemző rá a magyarok szerint (30%), amiben feltehetően a be nem tartott politikai ígéretei és magánélete is szerepet játszanak.

A kutatás 1000 fő telefonos (CATI) megkérdezésével készült, az adatfelvételre 2024. szeptember 30. és október 2. között került sor. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a maximális mintavételi hiba ± 3,16 százalék.

Menczer Tamás sem hagyta szó nélkül Magyar Péter „nőügyeit”

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videójában kiemelte, hogy „két nő is azt állítja Magyar Péterről, hogy agresszív, félelemkeltő és önző”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában