Sport

2016.04.26. 17:51

A Császárral is találkoznak a debreceni srácok

Debrecen - A Debreceni Labdarúgó Akadémia képviseli hazánkat májusban a milánói eseményen.

Debrecen - A Debreceni Labdarúgó Akadémia képviseli hazánkat májusban a milánói eseményen.

Az egykori német klasszissal, Franz Beckenbauerrel, a „Császárral” is találkozik Milánóban a Debreceni Labdarúgó Akadémia U15-ös csapata a Gazprom „Foci a barátságért” programján, melynek keretein belül a csapat májusban nemzetközi fórumon és focibajnokságon képviseli hazánkat – derült ki a kedden délután a Nagyerdei Stadionban megrendezett sajtótájékoztatón.

A nagyszabású futballrendezvényen harminckét ország gyermek- és ifjúsági csapata vesz részt és hívja fel a figyelmet a foci szerepére olyan alapvető értékek közvetítésében, mint az egészséges életmód, barátság, egyenlőség, tolerancia. A fórumot követően, az összesen 670 résztvevő együtt szurkolhatja végig a legendás San Siróban az UEFA Bajnokok Ligája-döntő kilencven percét.

Az indulást megelőzően, a Foci és Barátság Nemzetközi Napján rendezett sajtóeseményen és a debreceni arénában megtartott nyilvános edzésen Papp László polgármester, Herczeg András, az akadémia ügyvezető igazgatója, Vojtekovszki Csaba, az MLSZ Bozsik-programjának vezetője és a „Foci a barátságért” hazai nagykövete, Bódi Ádám, válogatott labdarúgó is részt vett.

Példaértékű Debrecen

A cívisváros első embere először is gratulált a srácoknak, akik az előző év U14-es bajnokságának megnyerésével érdemelték ki a milánói utat. – Debrecen sportos város, ahol nagyon szeretik a labdarúgást, a futball jövőjének pedig ti vagytok a letéteményesei – szólt a fiúkhoz Papp László, hozzátéve, hogy hamarosan komoly fejlesztések mennek végbe a Debreceni Labdarúgó Akadémián, melynek ezzel tovább fog nőni a jelentősége.

Herczeg András röviden bemutatta a DLA szakmai felépítését, tulajdonosi hátterét. A DVSC-t korábban a BL-be vezető szakember elmondta, a Sporttudományok Nemzetközi Központja által végzett felmérés szerint a Loki a 20. Európában a saját nevelésű játékosok pályán töltött játékpercét tekintve.

A Bozsik-program első embere, Vojtekovszki kiemelte, példaértékű, hogy Debrecenben nagy számban vesznek részt az utánpótlásképzésben a korábbi Loki-játékosok.

Bódi Ádám megtiszteltetésnek érzi, hogy olyan kiváló stadionban futballozhat, mint a DVSC-TEVA otthona és örömét fejezte ki, milyen remek körülmények között készülhetnek az akadémisták. A középpályás biztosította az ifjú futballistákat, hogy óriási motivációt jelent majd nekik a jövőben a BL-döntő helyszínen való megtekintése.

A rájuk váró élményről beszélt a gárda csapatkapitánya, Major Sámuel is, az ifjú focistapalánta egyébként Real Madrid–Bayern München döntőt vár és a bajoroknak szurkol majd, ha bejutnak a fináléba, Bódival ellentétben, aki viszont a királyiakért lelkesedik.

Hernádi Gergő szintén az utazó keret tagja, ő is Real–Bayern fináléra tippel, viszont az AC Milannak drukkol, tehát ott lehet május 28-án a kedvencei arénájában. – Őszintén meglepett bennünket, hogy a bajnoki címnek ilyen hozadéka is lett, izgatottan várjuk az utazást – tette hozzá a nyíregyházi DLA-s labdarúgó.

HBN-TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!