Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.10. 12:26

Különdíj a fogalmazásért a kislétai diáknak

<p>Kisléta - A kislétai gyermekek a Bátori Iskolaszövetség versenyein is bizonyíthatják tudásukat.</p>

A február mozgalmas hónap a nyolcadikos osztályos diákok számára, hiszen akkor kell eldönteniük, hogy melyik középiskolában szeretnék folytatni tanulmányaikat, s ugyancsak az év második hónapjában van számukra a felvételi is. A kislétaidr. Jósa István Általános Iskolában is a február a továbbtanulás jegyében telt.

– Ebben a tanévben 25 nyolcadik osztályos diákunk van, s mindenki jelentkezett valamelyik középiskolába. A legtöbben a nyíregyházi gimnáziumokat és szakközépiskolákat jelölték meg a felvételi papíron, de szeretnének továbbtanulni a nagykállói Korányi Frigyes Gimnáziumban, a Kállay Rudolf Szakiskolában, de jelöltek be tanulóink nyírbátori és mátészalkai középiskolát is – tájékoztatta lapunkat Kovács Andrea, az oktatási intézmény igazgatója. – Van olyan diákunk, aki a felvételi hetében szinte minden nap felvételizett valahova. Az elmúlt évek felvételei eredményei azt mutatják, hogy minden volt nyolcadikos diákot beiskoláztak valahová, vagyis mindenki a 9. évfolyamon tanult tovább. Remélem, ez így lesz most is.

– Iskolánk a Bátori Iskolaszövetséghez tartozik, s annak a versenyein szoktak részt venni diákjaink – folytatta Kovács Andrea igazgatónő. – Az Apáczai Kiadó versenyein is ott vannak a kislétai tanulók. Az olimpiai sportágakat megörökítő országos rajzversenyen a 2. osztályos Vass Petra a hatodik lett. „Ha én is ott lettem volna” 1848-as témájú fogalmazóversenyben különdíjat kapott Vass Petra és Juhász Eszter. A Tanítók Országos Egyesületet által szervezett versmondóversenyen dícséretet kapott Várnagy Petra és Kósa Petra második osztályos diákok. Egy nyírbátori rajzpályázaton Böszörményi László (2. o.) a 3. lett, míg a szép magyar beszéd versenyen Szőke Zsuzsanna (6.o.) a második helyet szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!