Debrecen hírei

2013.05.28. 11:00

Összemérik tudásukat a „DSI Kincsei”

Újabb eredményes évet hagy maga mögött a Debreceni Sportcentrum - Sportiskola Kincskereső Programja május 29-én.

Újabb eredményes évet hagy maga mögött a Debreceni Sportcentrum - Sportiskola Kincskereső Programja május 29-én.

A tehetségkutató és tehetséggondozó program zárásaként idén 85 általános iskolás fiatal vesz részt a „Kincsek Játéknapján”, amelynek végén a gyermekek a DSC-SI különböző szakosztályaihoz kerülnek, megkezdve ott sportpályafutásukat.

A 2013. május 29-én megrendezendő hagyományos, vidám délutánnak ebben az évben is a Gyulai István Atlétikai Stadion ad otthont.

A program résztvevői az elmúlt időszakban különböző sportágak rejtelmeivel ismerkedhettek meg. A (zömmel 2004-ben született) gyerekek a szakosztályok edzőinek segítségével betekinthettek az atlétika, a kézilabda, a kosárlabda, a labdarúgás, a tollaslabda, a cselgáncs, az úszás és triatlon rejtelmeibe. A sportágspecifikus tréningek mellett heti rendszerességgel vettek részt a sokoldalúan fejlesztő edzéseken. A fiatalok az elmúlt hónapok tapasztalatai, az edzők véleménye és az antropometriai eredmények alapján szüleikkel és edzőikkel közösen döntenek arról, hogy melyik választott sportág edzéseit látogassák, remélhetőleg napi rendszerességgel.

A résztvevők a fárasztó és „hosszú” évet május 29-én 16 órától tehát egy nagy közös versennyel zárják le, amelyen a „DSI Kincsei” összemérhetik tudásukat és máris bizonyíthatják képességeiket leendő edzőiknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!