haon-sportoldal

2008.07.09. 14:32

DVSC-Aquaticum: klasszis érkezett

<p>Jó nevű játékossal erősítette meg keretét a Loki női kézilabda-együtttese: az ukrán Tatjana Sinkarenko egy évre szerződött a DVSC-Aquaticum csapatához.</p>

A harminc esztendős, Shina becenévre hallgató klasszis a német Bundesligában szereplő DJK/MJC Trier gárdájától igazolt a Lokihoz.

Legnagyobb sikereit a Hypo Nö színeiben érte el, a sokszoros BL-győztes csapattal ötszörös bajnok is lett. Az ukrán Motor Zaporozsjével is ötször lett bajnok. 2001-ben KEK-győztes az ukránokkal, majd három évvel később BL-döntős a Hypo tagjaként, az ukrán válogatottal a 2004-es athéni olimpián pedig bronzérmet szerzett.

Shina a hét elején érkezett meg férjével és másfél éves kisfiával Debrecenbe, azóta már több edzésen is résztvett.

Első kérdése az volt, hogy szabad-e a négyes mez. A szerződést az egyik tréning után írta alá Baranyai Antal ügyvezető jelenlétében. A kiváló irányító már négyszer járt Debrecenben, mint ellenfél.

Néhány embert már ismer a Lokinál, biztosan nem lesz problémája a beilleszkedéssel. Bakó Botond vezetőedző úgy gondolja, hogy ő lehet a csapat meghatározó egyénisége a következő szezonban. Fontos szerepe lesz a játék szervezésében, és mindemellett igen gólerős játékos is.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!