videóval

2021.01.20. 07:45

Nagyot ütött a Spártai Kemál

Sokan csatlakoztak a „veretéshez” a népszerű alkalmazáson.

Jónás Emil a TikTok segítségével lett népszerű, videóit több ezren nézik | Fotó: Jónás Emil-archív

Fotó: Szoke Sandor

Több mint két és fél millióan kattintottak szűk négy hónap alatt a legnagyobb videómegosztó oldalon Jónás Emil Spártai Kemál Veretőgép 2020 című számára.

A derecskei zenész sikerét a TikTok nevű alkalmazásnak köszönheti. – A TikTok oldalon humoros videókat szoktam posztolni, főként hétköznapi jeleneteket játszok el. Az emberek nagyon szeretik ezeket, igazából innen jött a Spártai Kemál is. A történet szerint az apósának mutatkozik be egy roma gyerek, szeretne igazán jó benyomást kelteni – osztotta meg a Naplóval Jónás Emil.

Jónás Emil a TikTok segítségével lett népszerű, videóit több ezren nézik | Fotó: Jónás Emil-archív

Mint mondta, a spártai itt az erősséget jelenti, a Kemál pedig egy török sorozat szereplője, aki egy jóképű fiatalember. – Ez a videó nagyon tetszett az embereknek, ezért írtam egy szöveget és egy dallamot a történethez, az még nagyobb sikert aratott a TikTokon, végül egy teljes dal született a Spártai Kemálról. Sokan nem tudták mit jelent, furdalta az embereket a kíváncsiság, mi is ez pontosan – mondta Emil, aki már 14 éves kora óta zenél, édesapja és nagyapja is muzsikus.

– A mai napig szoktunk kisebb rendezvényeken játszani. Zenéltünk már kocsmákban, presszókban, éttermekben, majd eljutottam Franciaországba, hajón énekeltem négy évig – tudatta a derecskei zenész, aki bár gitáron és zongorán is játszik, fő hangszere mégis a torka. A hajón szólóban, zongorakísérettel énekelt főként spanyol, olasz és régi, amerikai sanzonokat. Itthon már inkább mulatós zenét és csárdásokat játszanak, erre mutatkozik a legnagyobb igény. Mint mondta, minden rendezvényen figyelnek a közönségre, érkeznek hozzájuk kérések is, ezeket teljesítik, új számokat tanulnak meg, ha éppen arra van szükség.

„Elég nagy a repertoár, azt szoktam mondani, hogy a zene végtelen. Aki azt mondja, hogy megtanult zeneileg mindent, az hazudik. Mindig jönnek újabb és újabb dalok”

– vallja.

A legjobbak bekerülnek

Jónás Emil arról is beszélt, milyen lehetőséget kínálnak a közösségi oldalak arra, hogy többen megismerjék őt. – Vendéglátós zenész vagyok, a TikTok előtt nem voltam ilyen népszerű, sokat dobott az ismertségemen ez az oldal. Felajánlottam, hogy küldjenek nekem hangokat, a legjobbakat belerakom egy videóklipbe. Sok TikTok-videót építettünk már be dalokba – mondta. Hozzátette, olyan zenéket is szeretne írni, amelyek fennmaradnak és segíthetnek azoknak, akik érzelmi hullámvölgybe kerültek, vagy csak bulizni akarnak egy-egy mulatós dalra. Emilnek három gyermeke van, a hatéves fia édesapja dalait már énekli, de nem teszi kötelezővé neki, hogy ő is muzsikus legyen.

Kiss Dóra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában