<3

2020.03.24. 18:17

Napi cukiság: magyar szürke marha született a debreceni állatkertben!

Bár a kialakult helyzetre való tekintettel látogatókat nem fogadnak, a cívisvárosi intézményben korántsem állt meg az élet.

Fotó: debreceni állatkert

Mint közleményükben írják, március 10-én egyik szürkemarha-tehenük egészséges utódnak adott életet mintegy kilenc és fél hónap vemhességet követően. Az életerős és kíváncsi bikaborjú már születésétől fogva jó étvágynak örvend.

Fotó: debreceni állatkert

Fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre. Az intézmény bízik benne, hogy az új lakót még ebben a pirók állapotában is megcsodálhatják a vendégek, tehát nem kell sokat várni az újranyitásig.

Fotó: debreceni állatkert

A debreceni állatkert egyik kiemelt célja az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürke marha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és ma is jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában