Helyi életstílus

2024.07.24. 12:41

Ez igazán megható! – ilyen meglepetéseket rejtenek el az utcákon Debrecenben

Hajdú-Biharban egyáltalán nem szokatlan, hogy az emberek meglepik egymást valamilyen kis aprósággal. Egy újabb kedves kezdeményezés is mosolyt csalt több ezer ember arcára Debrecenben.

Nagy Emese

Egy kedves kezdeményezés Debrecenbe is eljutott

Forrás: Facebook/Random horgolt kis kedvességek

Újabb kedves kezdeményezés ért el Debrecenbe: horgolt apróságok várják az utcán a járókelőket, egy kis üzenet kíséretében. Az ötlet nem új keletű, tavaly októberben a feol.hu megírta, Székesfehérváron és Pákozdon is helyeztek már el meglepetéseket. A cikkből kiderül, az ország legkülönbözőbb pontjain, kirándulóhelyeken, fesztiválokon, játszótereken, idősek klubja kerítésén – és még sorolhatnám, merre – bukkannak fel egyre gyakrabban a színes kis horgolt figurák, melyek mellé készítőik pár soros üzenetet tesznek. Néhány hete Debrecenben is „elhagytak” egy apróságot, amit a boldog megtaláló feltöltött egy Facebook-csoportba, majd szó szerint elindult a lavina. „A biciklim kosarában találtam rá erre a random horgolt kis kedvességre. Minden jót kívánok neked az életben, nagy becsben fogom őrizni a kis polipomat. Köszönöm szépen” – írta a megtaláló, aki az ajándék mellé ezt az üzenetet kapta: „Nem vesztem el, azért készítettek, hogy szebbé tegyem a napodat. Ha mosolyt csaltam az arcodra, vigyél haza! Ha szeretnéd tudatni a készítőmmel, hogy otthonra leltem, tölts fel egy képet a Random horgolt kis kedvességek elnevezésű Facebook-csoportba” – áll a bejegyzésben.

Egy újabb kedves kezdeményezés csal mosolyt több ezer ember arcára Debrecenben
horgolt Debrecen
Egy újabb kedves kezdeményezés csal mosolyt több ezer ember arcára Debrecenben
Forrás: Facebook/Random horgolt kis kedvességek

Kedves kezdeményezés Debrecenben

A Haon kiderítette, Vári Erzsébet készítette a figurát, aki érdeklődésünkre elmondta, Timár Zsófia a csoport megálmodója és létrehozója, neki igazából a Facebook dobta fel a csoportot, és mivel nagyon tetszett Erzsébetnek, amit képvisel, csatlakozott a kezdeményezéshez. 

Tetszett, hogy a mai rohanó világban, ahol úgy megyünk el egymás mellett, hogy szinte egymásra sem nézünk, is képesek vagyunk adni. Önzetlenül egy kis napfényt csempészni mások életébe

– fogalmazott a debreceni nő, akinek a figurája akkora sikert aratott, hogy több ezren reagáltak, valamint több százan szóltak hozzá a feltöltött fotóhoz. 

Egyébként nem ritka, hogy Hajdú-Biharban szokatlan dolgokkal találkoznak a közlekedők, és ezekről rendszerint képeket, videókat készítenek, amiket feltöltenek a közösségi oldalakra. Azonban nem minden szándékos, gyakran futunk bele bizarr tárgyakba az utcákon, a közelmúltban például egy elhagyott műfogsort találtak Debrecenben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában