Három napig tart

2024.08.15. 18:40

200 árussal és sok-sok programmal érkezik hétvégén a hajdú-bihariak egyik kedvenc vására

Vasárnap új sétányt avatnak, a nemzeti ünnepen kenyérszentelés is várja az érdeklődőket. A hortobágyi hídi vásár 2024-ben 3 napos lesz.

Haon.hu

Az ünnepi hosszú hétvégén, augusztus 18-19-20-án tartják meg Hortobágyon a hagyományos hídi vásárt. Az országos kirakodó- és kézművesvásár helyszíne ezúttal a megújult vásártér lesz, a rendezvény Facebook-oldalán pedig a programok is elérhetőek. 

Háromnapos lesz 2024-be a hortobágyi hídi vásár
Háromnapos lesz 2024-be a hortobágyi hídi vásár
Forrás: Napló-archív

A hortobágyi hídi vásár első napján kulturális programok kíséretében átadják a Burai Zsigmond helyi kötődésű világhírű prímásról elnevezett sétányt, augusztus 19-én pedig Puszta Feszt néven népzenei kavalkádot tartanak. A nemzeti ünnep programja kenyérszenteléssel indul 10 órakor, majd 11.30-kor a résztvevők megkoszorúzzák a Pásztorfiú szobrot. 

A 3 napos vásáron több mint 200 árus portékái közül válogathatnak a Hortobágyra érkező vendégek, és gasztronómiai kínálatból sem lesz hiány.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában