Rejtély

2024.08.24. 19:39

Mégis, mik ezek a Hortobágy felett? – videóval

A pontos válasz nincs meg, de tipp van arra, hogy mi lehet ez. A repülőket Hajdú-Bihar több pontján is látták.

Haon.hu

Az eseménytelennek tűnő szombat délutánt egy különös videó tette érdekessé, amely 18 óra előtt készült a Hortobágy fölött. Kollégánk éppen úton volt, amikor négy, kötelékben szálló repülőgépre lett figyelmes, amelyet sikeresen meg is örökített. 

A négy repülő kötelékben repült el Balmazújváros felett is
A négy repülő kötelékben repült el Balmazújváros felett is
Forrás: Facebook / Flightradar24 Hungary / Molnár Juti

A felvétel egyből felkeltette az érdeklődésünket, azonnal kutatásba is kezdünk, azonban a rejtélyes légi járműveknek nem akadtunk nyomára. Hiába néztük át a FlightRadar24 térképét, tanulmányoztuk az ADS-B Exchange (amelyen legtöbbször azok a gépek is látszanak, amelyek az előbb feltüntetett oldalon nem) képeit, sehol semmi nem utalt arra, mégis, kik lehetnek azok, vagy mi járatban lehetnek Hajdú-Bihar fölött.  

Mégis, milyen repülők ezek?

A Facebookon is mindössze egyetlenegy bejegyzést találtunk, amelyben egy fotó mellé csatolva azt írták, a négy rejtélyes gép Balmazújváros felett is átrepült, és Hajdúnánás felé folytatta útját. Egy kommentelő annyival tudta kiegészíteni, hogy véleménye szerint a kötelék a Retro Sky Teamhez tartoznak, de nem tudja, mit kereshetnek errefelé. 

Természetesen, utána is néztünk ennek a csapatnak, s kiderült róla, hogy a Kassai Repülőklub néhány lelkes tagjából áll, a „légierejüket” pedig Antonov AN-2TD, Zlin 226, Zlin 326M, Zlin 526AFS, Zlin 226MS, Zlin 226M, Zlin 226T és YAK típusú repülők alkotják, amelyekkel társasági eseményeken, illetve repülős napokon vesznek részt, elsősorban Szlovákiában és Csehországban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában