Fejlesztés

6 órája

Utakat és csatornákat tesznek rendbe Polgáron

Több utca felújítását, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítését fogják megvalósítani.

Haon.hu

Egy mezőkövesdi és egy hajdúböszörményi vállalkozás végezheti összesen nettó közel 150 millió forintért a polgári belterületi út- és csapadékvíz rekonstrukciót – derül ki az október 4-ei Közbeszerzési Értesítőből. A város önkormányzatának beruházásában a Taskó utca burkolatszélesítése és - felújítása”, valamint a „Kertvárosias, Zöld Infrastruktúra fejlesztés Polgáron” elnevezésű projekt kivitelezése valósul meg.

Polgáron út- és csapadékvíz-rekonstrukció indul közel 150 millió forintért
Polgáron út- és csapadékvíz-rekonstrukció indul közel 150 millió forintért
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A Taskó utca Aradi utca – Hősök utca közötti szakasza elavult burkolatának felújítása és 2x1 sávosra való szélesítése történik meg. A Taskó utca Kazinczy, Aradi utca – Hősök utca közötti szakaszának kiépítése során burkolatszélesítés történik kétirányú forgalom biztosításával, 2x1 forgalmi sáv kiépítésével.

A burkolatszélesítéssel, útrekonstrukcióval együtt a meglévő csapadékvíz-elvezető rendszer szabványosan már nem fér el. A rendelkezésre álló közterületet és a meglévő közműveket figyelembe véve az utcában elválasztott rendszerű gravitációs zárt csapadékvízelvezető csatornát építenek. A „Kertvárosias, Zöld Infrastruktúra fejlesztés Polgáron” megnevezésű projekt keretében a Kiss E. utcában történik fejlesztés

Több udvart is elöntött a víz Polgáron

Mint írják, az utca tervezéssel érintett területén elválasztott rendszerű gravitációs zárt csapadékvíz-elvezető csatorna található. A burkolat mindkét oldalon kiemelt szegéllyel határolt. Az elmúlt évtizedben nagyobb mennyiségű csapadékvízömlés esetén a Kiss Ernő utcai mélyen fekvő társasházi udvarokat és garázsokat rendszeresen elöntötte a visszatorkoló csapadékvíz. A csatornát részben átépítik, a meglévő víznyelőket bekötik az új aknákba, a Deák Ferenc utca és Petőfi utca sarkán található meglévő aknát – annak rossz műszaki állapota miatt – átépítik. Az új csatornaszakasz mentén új kiemelt szegély építése tervezett, mely meggátolja a burkolatról az alacsonyabban fekvő területre való csapadékvíz visszafolyást. A meglévő földmedrű árok kotrását is elvégzik.

A munka első részére 8 ajánlat érkezett, egy mezőkövesdi cég nyert. A második részre 7 ajánlettevő közül a hajdúböszörményi vállakozást választották ki. A kivitelezést összesen nettó 148 millió 758 ezer forintért végzik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában