Campus Fesztivál 2024

2024.07.24. 17:43

Akkor kell bulizni, mikor jól esik? Ilyen idő vár Hajdú-Biharra és a Campus Fesztivál látogatóira

Délutánra megérkezett a lehűlést hozó csapadék Hajdú-Biharba is. A zivatarok nem kímélik a fesztiválozókat sem.

Haon.hu

Baljós felhők jelentek meg Debrecen fölött

Forrás: Nagy Emese

Ahogy arról nemrég már beszámoltunk, 14 órakor megnyitotta kapuit a 2024-es Campus Fesztivál, de könnyen lehet, hogy a látogatók már alig pár órával később jól eláznak, de nem az alkohol, hanem egy hatalmas eső miatt. A HungaroMet idő közben már riasztást is adott ki Hajdú-Bihar egészére zivatarok miatt. Debrecen környékén már több helyen is eleredt az eső, Hajdúböszörménybe kiadós csapadék érkezett, míg a Campus Fesztiválon jelen lévő kollégák is feltámadó szélről, valamint villámlásról számolt be.

Zivatarfelhők lepték el az eget Debrecen felett
Zivatarfelhők lepték el az eget Debrecen felett
Forrás: Tóth Huba

Mint azt a meteorológiai szolgálat írja, a nap során főként az ország keleti, északkeleti harmadán lehet számítani zivatarok kialakulására. Ezeket általában intenzív csapadék, viharos széllökések ( ~ 60-70 km/h), valamint jégeső ( < 1-2 cm átmérő) kísérheti. Délután kiemelten az északkeleti harmadban az egymást követő zivatarcellákból felhőszakadás-szerű csapadék ( > 25-30 mm) is előfordulhat, illetve ott hevesebb zivatar kialakulása sem zárható ki, melyet erősen viharos ( ~ 90 km/h) széllökés is kísérhet. Estére, késő estére mindenütt lecseng a zivatartevékenység.

Kiterjedt csapadékrendszer hoz esőt Hajdú-Biharba
Kiterjedt csapadékrendszer hoz esőt Hajdú-Biharba
Forrás: HungaroMet

Igen fenyegető zivatarfelhők lepték el az eget a Nagyerdő fölött. 

A rövid, de annál intenzívebb eső kollégánkat sem kímélte, de a fesztiválozók sem jártak sokkal jobban. Aki tudta esernyővel vagy esőkabáttal védte magát, de túl sokat talán nem ért egyik sem. 

A rossz idő azonban ahogy jött, úgy el is ment, mindössze néhány nagyobb tócsát és egy halvány, de annál szebb szivárványt hagyott maga után. 

Ahogy az eső elvonult, egy halvány szivárvány jelent meg az égen
Ahogy az eső elvonult, egy halvány szivárvány jelent meg az égen
Forrás: HAON
A Klinikai Központnál jól lehetett látni az eső utáni szivárványt
A Klinikai Központnál jól lehetett látni az eső utáni szivárványt
Forrás: HAON

Zivatar helyett a viharos szél pusztított 

Nem ez az első eset, hogy hasonlóan rossz idő várja a fesztiválozó közönséget, ugyanis két évvel ezelőtt olyan viharos szél csapott le a helyszínre, hogy még a belépőt árusító bódék is összedőltek miatta. Az eset miatt akkor estére már minden jegypénztár bezárt. Erről akkor bővebben ebben a cikkünkben írtunk:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában