Kék hírek

2024.07.09. 09:17

Tragikus baleset Nyíradonyban: mindkét sofőr felelős az ügyészség szerint – fotókkal, videóval

Az egyik utas a kórházban vesztette életét a 2022 augusztusi baleset után, és többen is megsérültek. Az ügyészség most részletesen leírta, hogyan történt a tragikus nyíradonyi karambol.

Haon.hu

Vádat emelt a hajdú-bihari főügyészség egy két évvel ezelőtti, nyíradonyi baleset ügyében, amelynek egy halálos áldozata és több sérültje is volt.

Nyerges vontató és kisteherautó ütközött Nyíradonyban 2022 augusztusában. A balesetben egy ember életét vesztette
Nyerges vontató és kisteherautó ütközött Nyíradonyban 2022 augusztusában. A balesetben egy ember életét vesztette
Forrás: Napló-archív

Mindkét sofőr túl gyorsan ment Nyíradony belterületén

A vádirat lényege szerint 2022. augusztus 29-én, reggel, az elkövető Nyíradony belterületén a megengedettnél gyorsabban, 70-72 km/h sebességgel vezette kisteherautóját. Mellette, becsatolt övvel a felesége, a hátsó ülésen, rögzítetlenül három gyermek utazott. Azért siettek a járművel, mert az egyik gyermek lekéste a távolsági autóbuszt, és azt utol akarták érni – olvasható az ügyészségi közleményben.

Egy jobb kanyarban az apa kikerült egy víztócsát, ami miatt áttért a szemközti sávba. A kanyarban azonban nem látta a szemből érkező, nyerges vonatóból és pótkocsiból álló járműszerelvényt, ami szintén a megengedettnél gyorsabban, 69 km/h-val és a szemközti sávba részben áttérve haladt. Bár mindketten vészfékeztek, a frontális ütközést nem tudták elkerülni.

A baleset következtében a kisteherautó utasa, a vezető felesége olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban életét vesztette. Férje súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, a gyermekek és a nyerges vontató vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mindkét sofőr sebességtúllépése és KRESZ-szabályszegése vezetett a baleset bekövetkezéséhez és a halálos eredményhez, hangsúlyozta az ügyészség.

A Debreceni Járási Ügyészség a két férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a vádlottakat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közúti járművek vezetésétől.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában