Állatvédelem

2024.08.15. 14:43

Játékosan tanultak a felelős állattartásról a nagyerdei tábor fiataljai

Több mint száz gyermek tehetett szert hasznos mindennapi ismeretekre a rendőrség munkatársainak jóvoltából.

Haon.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói idén nyáron négy alkalommal tartottak prevenciós előadást a Nagyerdőn, amelynek fő célja az állatvédelem fontosságának hangsúlyozása volt. Az állatvédelem napjainkban kiemelt bűnmegelőzési feladat a rendőrség számára. A táborban 111 általános iskolás gyerek vett részt, akiket hasznos tanácsokkal láttak el – olvasható a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség Facebook-oldalán.

A debreceni rendőrök idén nyáron négy alkalommal is tartottak előadást gyerekeknek
A debreceni rendőrök idén nyáron négy alkalommal is tartottak előadást gyerekeknek
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

A rendőrök játékos feladatok segítségével ismertették meg a gyerekekkel az állatokkal szemben elkövetett bűncselekmények, az állatkínzás és azok büntetőjogi következményeinek részleteit. Az előadások során az állattartás szabályairól is szó esett, különös tekintettel a forró nyári időszakban elkövetett mulasztásokra, mint például az autóban hagyott háziállatokról.

A tábor végén a résztvevő gyerekeket apró ajándékokkal jutalmazták, ezzel is emlékezetessé téve számukra az állatvédelem fontosságát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában