A nap legfontosabb anyagai

2024.09.02. 22:10

Szovjet bombára bukkantak Debrecenben

Megkezdődött az iskola, szerte a vármegyében becsengettek, Hajdúszoboszlón pedig városnapot tartottak. Hírösszefoglaló Hajdú-Biharból.

Haon.hu
  • Hétfőn reggel kezdetét vette a 2024-2025-ös tanév az iskolákban, a legtöbb oktatási intézményben szeptember 2-án kora reggel tartották meg a tanévnyitó ünnepséget, utána pedig a tanítási óráké a főszerep. A Haon a Debreceni Árpád Vezér Általános Iskola bejáratánál kérdezte a gyerekeket az iskolakezdésről.
  • Az idei évben Hajdúböszörmény volt az otthona a hazai mezőgazdasági oktatás egyik kiemelkedő eseményének. Az országos agrárszakképzési tanévnyitó ünnepségen Nagy István agrárminiszter köszöntötte a fiatalokat.
  • Rendhagyó tanévnyitó ünnepséget tartottak a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási helyén hétfőn reggel. A nyár folyamán teljesen megújult az intézmény épülete, így a diákok egy szebb és modernebb intézményben kezdhetik meg 2024/2025-ös tanévet.  
  • A debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola udvarán új játszóteret vehettek birtokba a tanulók. Az ünnepélyes átadót a 2024/2025-ös tanév első napján, szeptember 2-án tartották, az eseményen Papp László, Debrecen polgármestere, Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója és Gyurkóné Mezei Katalin Zsófia, az Ibolya Utcai Általános Iskola igazgatója köszöntötte a gyerekeket.
  • Tragédia Polgáron: magára hagyták a fürdővízben a kétéves kislányt - nevelőanyja sírva ismerte el a bűnösségét. Korábbi otthonában súlyosan bántalmazták a gyermeket, nevelőanyja azonban sajátjaként szerette. Egy óvatlan pillanatban mégis bekövetkezett a tragédia, a kétéves kislány életét már nem tudták megmenteni.
  • Debrecenben, a Rugó utcai ipari park területen útépítés előkészítése során bukkantak egy feltételezett robbanótestre. A helyszínre érkező tűzszerész járőr parancsnok megállapította, hogy egy második világháborús, szovjet 100 kg-os gyújtóbomba került elő. 
  • Ünnepi ülést tartott Hajdúszoboszló képviselő-testülete szeptember 2-án, a város napján. A hagyományokhoz szerint ilyenkor adják át a fürdőváros kiválóságainak járó kitüntetéseket is.
  • Kácsor Gréta és Elinore Johansson is lejátszotta első tétmeccsét az új csapatában. A svéd kézilabdázó együttese, a Metzingen csak egy félidőn át volt pariban ellenfelével a német szuperkupa döntőjében. Kácsor Gréta azonban az első román bajnokiján négy góllal járult hozzá a Beszterce sikeréhez.
  • Túl van az első DVSC-ben lejátszott mérkőzésén Batik Bence, aki eddig sérülés miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni. A nyáron igazolt labdarúgó kezdőként lépett pályára a Zalaegerszeg elleni találkozón, melyen az ő remek játéka is kellett a 3-1-es győzelemhez.
  • A hétvégi fordulóban is több meccset rendeztek az amatőr Hajdú-bihari labdarúgó bajnokságban, ám a Hajdúdorog–Józsa meccsen horrorsérülésnek beillő jelenetek történtek. A vármegye II.-ben szereplő Józsa trénerét kérdeztük földre zuhant játékosa állapotáról.
  • Korábban már írtunk róla, hogy a DVSC-től múlt héten távozó szerb tréner iránt a Győr és a Zalaegerszeg is érdeklődhet. A legfrissebb szerb sajtóhírek szerint azonban Szrdjan Blagojevics jelölt az FK Vojvodina kispadjára.

Ajánljuk még:


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában