Helyi közélet

2013.07.15. 18:14

Lehet-e nemmel szavazni a rezsicsökkentésre?

Debrecen - Etikai bizottság elé citálják egymást a képviselők?

Debrecen - Etikai bizottság elé citálják egymást a képviselők?

A DISZ önkormányzati képviselője, Dobrossy István attól tart, a közgyűlés etikai bizottsága elé idézik azért, mert egyedüliként nemmel szavazott a közelmúltban a kéményseprési díjak 10 százalékos csökkentésére. Dobrossy István erről hétfői sajtótájékoztatóján számolt be, ahol az „rezsicsökkentő” előterjesztés elutasítása indokaként felhozta: a képviselők nem kaptak részletes számításokat arról, hogy a kéményseprést végző Fütesz Kft. miként képes a jövőben eredményes gazdálkodásra. Mint hangsúlyozta, Kósa Lajos polgármester állításával szemben 2007. óta már nem dolgozik a cégnél.

A sajtótájékoztatón Varga Zoltán (szintén DISZ) önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: ha Dobrossyt valóban etikai bizottság elé állítják emiatt, akkor ők ugyanilyen eljárás megindítását kezdeményezik azon képviselőkkel szemben, akik a múlt év végén megszavazták, hogy az AKSD januártól csaknem 20 százalékkal emeljen a szemétszállítási díjakon.

Hétfő délután Dobrossy állításával megkerestük az adott esetben etikai kérdéseket is vizsgáló ügyrendi bizottság elnökét, Széles Diánát (Fidesz). Ő arról tájékoztatott, hogy a DISZ képviselője ellen semmilyen beadvány nem érkezett.

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában