Most szombaton!

2024.07.03. 14:13

Idén is féláron lesz a halászlé a Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon

Hatalmas területen, több mint 20 ezer négyzetméteren várják a halételek iránt vágyakozókat a Tisza partján július 6-án, szombaton. Idén is megrendezik a Tiszacsegei Halászlé Fesztivált, amelynek részleteiről tájékoztatták a sajtót a szervezők.

Balogh Efraim

Több mint két tonna halból készülnek majd fogások a Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon

Forrás: Napló-archív

Mit szólna hétvégén egy jó adag halászléhez? Vagy esetleg egy tányér, ínycsiklandó harcsapaprikáshoz? Bármelyik lehetőségre lecsaphat családjával együtt, mivel idén is megrendezik a Tiszacsegei Halászlé Fesztivált, amely immár a 16. alkalommal várja látogatóit több mint 20 ezer négyzetméternyi területen. Ezen a napon ismét féláron kínálják a szabadban főzött halászlevet – lesz korhely és hagyományos paprikás is –, valamint kóstolhatók a frissen sült, ropogós sült halak is. A július 6-i, szombati rendezvény részleteiről tájékoztatták a sajtót Tiszacsegén a Halászcsárdában szerda délelőtt.

Tiszacsegei Halászlé Fesztivál 2024, halászlé, hal
Több mint két tonna halból készülnek  fogások szombaton, a Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon
Forrás: Molnár Péter

Sztárfellépők is lesznek a Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon 2024-ben

Nagy Sándor csárdatulajdonos kiemelte, idén már a 16. Tiszacsegei Halászlé Fesztivált rendezik meg, ami töretlen sikernek és népszerűségnek örvend már a kezdetektől. Kitért a szombaton fellépő előadókra is: fellép az Abrakazabra zenekar, Király Linda, Király Viktor és Radics Gigi is többek között. 

És ami talán látogatói aspektusból bizonyára a legfontosabb információ: a parkolás, a belépés és a műsorok megtekintése egyaránt ingyenes lesz. Várhatóan több ezren érkeznek majd a helyszínre, ami parkolóval együtt mintegy 20 ezer négyzetméternyi területet ölel majd fel.

Lévai Zoltán kompüzemeltető rávilágított, hogy idén dupla létszámmal fognak dolgozni, és reggel 6 órától egészen addig üzemelnek majd, míg véget nem ér az utolsó színpadi produkció is (ami körülbelül éjfélkor lesz), annak érdekében, hogy minden vendéget átszállítsanak a túlsó partra, aki erre igényt tart.

Ami a Halászlé Fesztivál kísérőprogramjait illeti: Lévai Zoltán rámutatott egyik fő törekvésükre, hogy bemutassák a látogatóknak Tiszacsege folyópartjait a sétajáratok segítségével. Persze, azokról se feledkeznek meg, akik extrém élményekre vágynak, ők kipróbálhatják a vízi gokartot, ami mint elmondta igazi adrenalinbombának ígérkezik.

Tiszacsegei Halászlé Fesztivál 2024, halászlé, hal
Minden részletről tájékoztattak 
Forrás: Molnár Péter

Hogyan készül a halászlé?

Sallai Szabolcs alpolgármester Tiszacsege jó hírének terjesztését emelte ki a fesztivál egyik erősségeként, és ahogy korábban, úgy most is az elkövetkezendő évekre nézve is az önkormányzat támogatásáról biztosította a szervezőket.

És hogy miként fog elkészülni a temérdek halászlé? Bár a titkos receptet nem osztották meg a szervezők, elmondták, hogyan készülnek a fesztiválra. Mint ahogy Szalai János üzletvezető elmondta, tavaly 4500 adag halászlé készült el – gondoljunk csak bele, mekkora mennyiség ez…

Az alaplé egyébként vegyes lesz, tehát keszeg, kárász és ponty is kerül majd bele. Idén eddig 25 kg paprikát és 15 zsák vöröshagymát szereztek be, illetve 400 liter tejfölt (mivel nemcsak halászlé, hanem más halétel, például harcsapaprikás is terítéken lesz) és mintegy 2000 kg halat fognak felhasználni a tervek szerint. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában