A nap legfontosabb anyagai

2024.07.15. 21:54

Ismét felújításokról szólt a nap Hajdú-Biharban

Utánajártunk, mi lesz a tűzifával, megnéztünk egy felújítást, majd csobbantunk egyet. Hírösszefoglaló Hajdú-Biharból.

Haon.hu

Messze van még a fűtési szezon, és a jelenlegi kánikulában jobban esik inkább a klíma és a medence előnyeit élvezni. Bizonyára mégis vannak sokan olvasóink között is, akik kandallót, kályhát használnak otthon, és lassan-lassan nézegetik, hogyan alakulnak 2024-ben a tűzifaárak Debrecen és vonzáskörzetében. A Haon a Nyírerdő Kft. illetékesétől érdeklődött az idei aktualitásokról.

Nagy csomópontok fejlesztése, forgalmas útszakaszok felújítása és új utcák építése. A debreceni útfelújításokra idén is több milliárd forint kormányzati és saját forrást fordít az önkormányzat.

Szétnéztünk a vármegyében, mennyiért lehet a vízben hűsölni. A hajdú-bihari strandárak többsége valamivel magasabb, mint tavaly.

Július közepén kezdték, várhatóan egy hónap múlva fejezik be a Hunyadi utca páratlan oldalában zajló munkálatokat a cívisvárosban. A távhővezeték-felújítás Debrecen területén nem egyszeri projekt lesz ráadásul, és hogy ez milyen módon fogja korlátozni a forgalmat, szakember tájékoztatása alapján derült ki.

Nem akármilyen életet tudhat maga mögött a szépkorú. A debreceni 90 éves állami gondozásban nevelkedett, majd katonának állt, később 30 évet dolgozott kőművesként.

Több mentőautó is érkezett hétfő délután a Debreceni Köztemető 3-as parcellájához, ahol információink szerint egy idős férfi vesztette el az eszméletét.

Szombat után vasárnap is Hajdú-Biharban dőlt meg az országos melegrekord, ráadásul pont ugyanott: Körösszakálon egészen 41 fokig melegedett a levegő a hét második napján a HungaroMet posztja szerint. 

Ajánljuk még:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában