Labdarúgás

2024.07.15. 14:19

Máté Péter elárulta, vannak-e olyan fiatalok, akik játszhatnak a DVSC-ben

A DVSC II. tavaly remek szezont futott. Máté Péter szerint jó a kiválasztás az akadémián.

Orosz Krisztofer

Máté Péter hamar megtalálja a közös hangot a játékosokkal

Forrás: Napló-archív

A DVSC II., vagy ahogyan a többség hívja: a kis Loki az előző idényben is kiváló szezont produkált, hiszen a zömében fiatalokból álló együttes a negyedik pozícióban végzett az NB III.-ban. Máté Péter együttese olyan riválisokat is maguk mögé utasított, mint az Eger vagy a Tiszaújváros. Az egész pontvadászatban a piros-fehéreknek van az egyik legfiatalabb átlagéletkora, így még jobban emeli a tehetségek teljesítményét a negyedik pozíció. A hajdúságiak harminc meccs alatt tizenöt alkalommal győztek, ötször ikszeltek és tízszer szenvedtek vereséget. Ennek eredményeképp, hatvanhárom rúgott és negyvenegy kapott góllal 50 pontot gyűjtve zártak. 

Máté Péter, DVSC II. kis Loki, Labdarúgás
Máté Péter: a fejlődésben mérjük a sikerességet
Forrás: Napló-archív

Máté Péter értékel 

Ugyan kinek kellene bemutatni a DVSC II. vezetőedzőjét, Máté Pétert, aki gyakorlatilag mindent elért a Loki színeiben profiként? Immár nem az első szezonját teljesítette a fiatal együttes kispadján, szerencsére sikeresen. A hajdúsági ikon portálunknak értékelte az előző szezon teljesítményét. – Sikerült megismételnünk a tavaly előtti szezonban elért eredményt. Amennyiben a játékot nézem, abban is tudtunk előrébb lépni. Az is alátámasztja ezt, hogy abból az együttesből többen jövőre a másodosztályban fogják kipróbálni magukat, ez büszkeséggel is eltölthet bennünket – kezdte a szakember. 

Már elkezdték a felkészülést, de másban kell mérni a sikert 

A mai modern futballban abban mérik egy vezetőedző vagy csapat sikerességet, hogy mennyi trófeát nyer. A DVSC II. NB III.-as együttesénél az a legfontosabb, hogy folyamatosan olyan tehetségek jöjjenek ki az akadémiáról, akikre később számíthat majd a felnőtt gárda. Máté Péter már többször hangsúlyozta, remek alapanyagból dolgozhat, játékosai vevők a munkára. Különösen azért is fontos ez, mert több hete készül a következő idényre a fiatal csapat. – Már három hete tréningezünk, s lejátszottunk két edzőmeccset is. 

Szerencsére azt látom a csapatomtól, amit szeretnék, sokszor visszaköszönnek taktikai elemek is, amelyekre különös hangsúlyt fektetünk. A következő szezon legfontosabb célkitűzése, hogy bennmaradjunk. 

A fiúk egyéni fejlődésére is kiemelt figyelmet fordítunk, de a sikerességet abban mérjük, hogy ők mennyit tudnak előrébb lépni. Persze, számít a helyezés a labdarúgásban, de nálunk nem ez az elsődleges – nyilatkozta. 

Mindig megtalálja a közös hangot 

Abban a tekintetben biztosan nincs egyszerű helyzetben a fiatal vezetőedző, hogy gyakorlatilag minden esztendőben új kerettel kell nekivágnia a bajnokságnak a kis Lokinak. Edzői szempontból sem mindegy, hogy hosszú évekig együtt dolgozik a keret, vagy évről évre újra és újra össze kell tenni egy erős közösséget és csapatot. Szerencsére Máté Péter ebben is jól teljesít, és ebben edzői szerepe is hatalmas. – Mi vagyunk az akadémiai korosztály csúcsa, jól mutatja a kiválasztást az is, hogy a fiatalok sikeresen integrálódnak a felnőtt labdarúgásban. A tavalyi együttesemből csupán páran maradnak nálam, új csapatot kell építenem. Úgy érzem jól haladunk, hiszen hetek óta dolgozunk. Megint egy szép kihívás előtt állunk, de a labdarúgás ettől szép ezzel pedig pontosan tisztában vagyunk. Az a feladatunk, hogy a srácokat minél hamarabb és jobban felkészítsük a felnőtt futballra és a DVSC első csapatára – mondta a korábbi klasszis. A tréner kitért arra is, hogy miért szerepelhetnek jobban, mint a rutinos, akár az NB I.-et is megjárt játékosokkal teletűzdelt csapatok. – 

Egyrészt jó az alapanyag és a kiválasztás. A fiúk vevők a munkára, hamar össze tudok kapcsolódni a játékosokkal, és ők is velem. A stábbal közösen mindig azon vagyunk, hogy minél több információkat adjunk át a játékosoknak

– egészséges mennyiségben – amelyből ők is „táplálkozhatnak” – fogalmazott. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában