Nemzeti ünnep

2024.08.16. 15:33

Hajdú-bihari szakembereket is kitüntettek augusztus 20. alkalmából

Rangos elismerést kapott Tóth Zoltán szülész-nőgyógyász szakorvos, de többek között Karakó Erzsébetet, Hajdúdorog háziorvosát is kitüntették.

Haon.hu

Állami kitüntetéseket, miniszteri elismeréseket adott át az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából  Pintér Sándor belügyminiszter augusztus 15-én a Belügyminisztérium márványaulájában, számolt be honlapján a minisztérium. A kitüntetettek között hajdú-bihari szakembereket is találni.

Debreceni szakember kapta meg a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatát augusztus 20. alkalmából
Debreceni szakember kapta meg a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatát augusztus 20. alkalmából
Forrás: Wikipédia

Az erről szóló dokumentumok alapján Sulyok Tamás köztársasági elnök a belügyminiszter előterjesztésére a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatát adományozza a hazai ultrahang-diagnosztika, a várandósgondozás és a szülészeti ellátás színvonalának emelkedését szolgáló odaadó munkája, a bababarát és családközpontú szülészeti ellátás fejlesztésével a születésszám emelkedését és az egészséges magzatok szövődménymentes megszületését elősegítő szakmai tevékenysége elismeréséül

dr. Tóth Zoltán szülész-nőgyógyász szakorvosnak, az orvostudomány doktorának, a Debreceni Egyetem professor emeritusának.

Szemerédy Zsolt László, a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát kapta meg a hajléktalanok megsegítését szolgáló áldozatos munkája, valamint Debrecen hajléktalanellátó rendszerének kialakítása és működtetése érdekében végzett tevékenysége elismeréséül.

 

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozatát kapta meg Berényi András klinikai és addiktológiai szakpszichológus, a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője, a Forrás Lelki Segítők Egyesület és az Országos Közösségi Ellátások Egyesület elnöke, a Forrás Lelki Segítő Központ szakmai vezetője a a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint családjaik érdekében végzett több mint három évtizedes elkötelezett szakmai tevékenysége elismeréséül.

Az egészségmegőrzés és a prevenció iránt különösen elhivatott és eredményes gyógyítómunkája elismeréséül a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát kapta dr. Karakó Erzsébet, Hajdúdorog háziorvosa, az Országos Mentőszolgálat ügyeleti szakorvosa, a Debreceni Egyetem Orvostudományi Kar címzetes oktató háziorvosa.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában