Közlekedés

2024.08.23. 13:18

Elkészült a beruházás, visszaállt a forgalmi rend Debrecen belvárosában – fotókkal

Elkészült a buszsáv a Hunyadi utcán, immár újra akadálytalan a forgalom

Hajnal László

Végre elkészült a buszsáv a Hunyadi utcán

Forrás: Kiss Annamarie

A tervezettnél egy héttel korábban befejeződött a Hunyadi János utcai buszsáv kialakítása, erről tartott sajtótájékoztatót a helyszínen Bognár István megválasztott önkormányzati képviselő pénteken délelőtt.

buszsáv, bognár istván, hunyadi utca
Bognár István számolt be a Hunyadi  János utcai buszsáv munkálatainak befejezéséről
Forrás:  Kiss Annamarie

Debrecen városa 2024-ben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a közlekedésfejlesztés megfelelő ütemben és dinamikával folyjon. Ennek mentén azért zajlanak ezek a beruházások, hogy a Debrecenben élők és az agglomerációból ideérkezők számára biztosított legyen a komfortos közlekedés

 – vázolta fel a képviselő.

Hozzátette, a belváros tömegközlekedésének gyorsabbá tétele érdekében a Hunyadi és a Burgundia utcai buszsávot összekötötték, ennek nyomán az északi oldalon 110 méter hosszan kialakítottak egy sávot, melynek teljes megépítése és aszfaltozása is megtörtént. Elmondta azt is, a munkálatok részeként telepítettek egy közvilágítási hálózatot, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszert is teljeskörűen kiépítették. A közeljövőben a beruházás befejezésképpen esztétikai beavatkozások várhatóak, enyhébb időjárási körülmények között növényeket fognak ültetni.

debrecen buszsáv hunyadi utca
110 méter hosszú buszsáv épült
Forrás: Kiss Annamarie

Továbbra is lehet jobbra kanyarodni

Bognár Istvántól megtudtuk azt is, a kivitelezés bruttó 75 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg. Emlékeztetett rá, pontosan 56 nap telt el a bejelentés és a befejezés között, úgy véli, nagyon gyors, precíz és hatékony munkavégzés zajlott. Ennek köszönhetően az iskolakezdés előtt birtokba vehetik az autósok az új, korlátozásoktól mentes forgalmi sávokat, valamint az autóbuszok is a buszsávot.

A közlekedőknek hasznos információ lehet, hogy bár a tömegközlekedési eszközök számára fenntartott sáv a Párizsi udvar mentén a Péterfia utcai kereszteződésig tart, a jobbra kanyarodás a gépkocsivezetők számára továbbra is biztosított, így a záróvonal feloldásánál átsorolhatnak a buszsávba a Nagyerdő irányába tartók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában