Kinevezés

2024.08.21. 17:06

Megkezdte rektori munkáját Törő András

Hat éves ciklust fog betölteni, emellett egyéb feladatokat is ellát a debreceni atya.

Haon.hu

Törő Andrást sokan a Megtestesülés Plébánia lelkipásztoraként, illetve a Debreceni Karitatív Testület korábbi elnökeként ismerik

Forrás: Napló-archív

Betöltötte tisztségét Törő András, aki 2024. augusztus 15-étől a római Pápai Magyar Intézet rektora – számolt be róla szerdán a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtószolgálata. Mint írják, a debreceni származású rektor a római Szent István Alapítvány elnöki tisztségét, valamint az olaszországi magyar lelkészi feladatokat is ellátja.

törő andrás, napló, debrecen, haon
Törő Andrást sokan a Megtestesülés Plébánia lelkipásztoraként, illetve a Debreceni Karitatív Testület korábbi elnökeként ismerik
Forrás:  Napló-archív

A katolikus portál emlékeztet rá, a Pápai Magyar Intézet a magyarországi egyházmegyékből küldött fölszentelt papok továbbképzését szolgáló kollégium, amely 1928 óta működik Rómában.

Ahogy azt a Haon is megírta, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felterjesztését követően a Szentszék Törő András atyát, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye papját, esperes, plébániai kormányzót nevezte ki a római Pápai Magyar Egyházi Intézet rektorává a most kezdődő hatéves ciklusra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában