Sávlezárás

7 órája

Óvatosan az István út felé, egy nagyobb autónyi gödör tátong az úton!

A város több pontját érintik a beavatkozások, sávlezárásokra és sebességkorlátozásra kell számítani a következő hónapokban. Az István úton gödör nehezíti a közlekedést.

Hajnal László

Várhatóan december közepén fejeződnek be a munkálatok

Forrás: Czinege Melinda

A szemfüles autósok már észlelhették az István út és a Szoboszlói út kereszteződésénél lévő, szabályos alakú, több négyzetméteres gödör meglétét az úttest közepén. Fotóriporterünk vasárnap készített képet a szalaggal elkerített jelenségről, amely egyértelműen emberi beavatkozásról árulkodik. Az István úti gödör kapcsán megkérdeztük a polgármesteri hivatalt, mi történt a helyszínen, mi indokolta a beavatkozást.

istván út, gödör, sávlezárás Debrecen
Közmű-távvezetékek épülnek az útszakaszon a következő hetekben; a . szögletes gödör is emiatt szükséges
Forrás:  Czinege Melinda

Debrecen városában infrastrukturális fejlesztések keretében közmű-távvezeték építése kezdődött az István és Vértesi úton 2024. október 14-től. A munkálatok a 4-es számú főút alatti átfúrással indultak, ami az István útnak a Vincellér utcai körforgalom és az István út 136. szám (AKSD lakossági hulladékudvar) közötti szakaszát érinti. Az érintett területen 2024. december 15-ig ideiglenes sávelhúzások és sávmegszűnések várhatóak

 – áll a válaszukban.

A gödör miatt (is) óvatosan közlekedjenek!

Mint írják, a forgalom biztonságos irányítása érdekében ideiglenes forgalmi rend jelzőtáblákat helyeztek ki, valamint módosították az István út és a Vincellér utca csomópontja jelzőlámpa-programjait is. Hozzáteszik, a kivitelező az időjárási viszonyoktól függően november elejétől több szakaszon is egyidejűleg megkezdi a munkálatokat. Elsőként a Déli sor és a Vértesi úti vasúti átjáró között, majd az István út 136. szám és Déli sor közötti szakaszon, végül a Vértesi úton.

A hivatal felhívta a figyelmet, a munkálatok során az érintett útszakaszokon sávlezárások, sávelhúzások és sebességkorlátozások lesznek érvényben. Arra kérték a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek az érintett területeken, és amennyiben tehetik, kerüljék el ezeket az útszakaszokat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában