Október 23.

2 órája

Műsorral emlékeztek a diákok '56-ra Létavértesen

De a városban koszorúzást is tartottak kedden a nemzeti ünnep alkalmából. Az iskolások felelevenítették, hogyan duzzadtak forradalommá az 1956. október 23-i események.

Turóczi Barnabás

Hagyományosan idén is az Arany János Általános Iskola nyolcadikos évfolyamának három osztálya adott ünnepi műsort kedden a létavértesi művelődési ház színháztermében rendezett önkormányzati megemlékezésen. Az ifjúság október 23-a alkalmából tartott emlékműsora azt dolgozta fel, hogy a diktatúra ellen szervezett békés tüntetés, az egyetemisták és pesti polgárok menetelése a rádiónál és a Parlamentnél történtek hogyan mentek át fegyveres harccá és nemesedtek forradalommá, szabadságharccá.

Műsorral emlékeztek a létavértesi iskolások október 23. alkalmából
Műsorral emlékeztek a létavértesi iskolások október 23. alkalmából
Forrás: Kővári Krisztián

– Az 1956-os magyar szabadságharcosok bátorsága és kitartása követendő példát szolgáltat a ma élők számára – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Menyhárt Károly polgármester.

Az ünnepség résztvevői innen az Árpád téri kopjafához vonultak, ahol az önkormányzat, az intézmények, egyházak és a fegyveres testületek képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit.

Menyhárt Károly polgármester és Papp Zoltán  alpolgármester koszorúz
Menyhárt Károly polgármester és Papp Zoltán  alpolgármester koszorúz
Forrás: Kővári Krisztián

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában