Diáktömegek lepték el hétfőn reggel a Fórumot Debrecenben – fotókkal, videóval

Immár hatodik alkalommal rendezték meg a diákok pályaorientációját segítő rendezvényt. A Debreceni Tankerületi Központ Suliválasztó Sulifórum elnevezésű programja idén is népszerűnek ígérkezett

Bekecs Sándor

Diákokkal telt meg október 21-én, hétfőn reggel Debrecenben a Fórum. A gyanútlanul arra járó elsőre azt hihette, hogy valamilyen hiper-szuper-mega akció van az egyik üzletben, esetleg egy világsztár szolgálja ki a vásárlókat az egyik gyorsétteremben. A főbejáraton belépve és a –1. szintre tartva viszont már körvonalazódott, milyen eseményen vagyunk: a Debreceni Tankerületi Központ immár hatodik alkalommal rendezte meg a Suliválasztó Sulifórum elnevezésű, a diákok pályaorientációját segítő rendezvényét.

suliválasztó sulifórum, debrecen, fórum, debreceni tankerületi központ
Nagy érdeklődés övezte idén is a Suliválasztó Sulifórum rendezvényét
Forrás: Molnár Péter

Az este 18 óráig tartó programra a 7-8. évfolyamos diákokat várják, a helyszínre a Debreceni Tankerületi Központ és a Debreceni Szakképzési Centrum intézményei is kitelepültek. A középfokú tanulmányok előtt álló diákok így közvetlenebb formában, akár más diákok által is megismerkedhetnek a gimnáziumi, szakképzési, esetleg művészeti képzéseket nyújtó intézményekkel is.

Várja leendő diákjait az Ady-gimnázium és a Tóth Árpád Gimnázium is

Az Ady standja mellett beszélgető nyolcadikos diákoktól kérdeztük, van-e már konkrét elképzelésük a továbbtanulásra vonatkozóan, vagy esetleg most igyekeznek inspirációt találni. Volt, aki már konkrét szakot és iskolát jelölt meg, ahol folytatni szeretné tanulmányait, illetve határozott céljai is vannak egy adott hivatással kapcsolatban. Persze akadt olyan is, aki még bizonytalan, s a mostani rendezvényen gyűjti be az információkat.

suliválasztó sulifórum, debrecen, fórum, debreceni tankerületi központ
Érdeklődő 7-8. évfolyamosok rengeteg kérdésre választ kaphattak a különböző iskolákkal kapcsolatban
Forrás: Molnár Péter

Nálunk rendkívül sokszínű a képzési paletta, mindenki megtalálhatja magának azt a tagozatot, ahol a jövőjét megalapozó tudást megszerezheti. A képzések mellett pedig pezsgő a diákélet, nagyon jó a közösség

 – mondta Viki, a Tóth Árpád Gimnázium tanulója. Elmondta, az iskolájában erős a nyelvi képzés is, amely – véleménye szerint – szintén nagy előnyt jelenthet a jövőben, még akkor is, ha az egyetemek időközben lazítottak a nyelvvizsgakövetelményeken.

Suliválasztó Sulifórum a nyolcadikos diákok Black Fridaye

– Debrecen egy jó hely, iskolaváros, tudásalapú város. Mindannyian azért dolgozunk, hogy sikeresek legyetek. A fiataloknak lehet jövőjük Debrecenben, az álmaikat itt valóra tudják váltani – fogalmazott köszöntőjében Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere. Az érdeklődő diákoknak azt tanácsolta, merjenek kérdezni, mert a Suliválasztó Sulifórumon minden választ megtalálhatnak.  

20241021_suliválasztó Sulifórum_MP_HBN (27)
A fiatalokat Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár is köszöntötte
Forrás Molnár Péter

Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár azt javasolta a diákoknak, hogy döntéseiket az álmaik, céljaik határozzák meg. 

Ezért kell most is tanulni. Hiába érhető el már minden tudás az interneten, a ChatGPT-nek nincsenek álmai, amivel motiválhat benneteket

 – hangsúlyozta.

– Ma shoppingolni jöttünk, hogy beszerezzük az információkat. Igaz, nincs most Black Friday, de életetek legnagyobb akciója lesz a beiskolázás. Az itt lévő intézmények az ország 100 legjobbjai közé tartoznak – fogalmazott Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója. Átányi Ajtony, a debreceni Fórum centermenedzsere pedig elmondta, a hat évvel ezelőtt elindult Suliválasztó Sulifórum célja, hogy ne iskolai környezetben találkozhassak a leendő középiskolások a szimpatikus intézményekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában