Vita-napot tartottak kedden Debrecenben

Haon.hu

Vita-napot tartottak kedden Debrecenben, a különleges esemény a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány Közös Értékeink projektje keretein belül a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület szervezett meg a Lovardában.

Vita-napot tartottak kedden Debrecenben
Vita-napot tartottak kedden Debrecenben
Forrás: Köz-Pont Ifjúsági Egyesület-archív

– A program célja a vitakultúra fejlesztése az ifjúság körében, illetve felhívni a figyelmüket a kritikai gondolkodás fontosságára, megmutatni nekik a formális vita fontosságát – fogalmazta meg gondolatait az esemény kapcsán Bálega János, a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület elnöke.

Az esemény az általános iskola felső tagozatától egészen az egyetemmel bezárólag igyekezett korosztályokat megszólítani, Debrecen mellett Nyíregyházáról, Szolnokról, valamint Miskolcról is érkeztek diákok. Az előadás témáit kifejezetten a fiatalkorúaknak fontos, aktuális témákhoz igazították a szervezők, mint a fenntarthatóság, a social media, az előadásokba az előadók természetesen bevonták a jelenlévőket is.

– Mindenképpen lesz folytatás, állandó vitaklubot szeretnénk havonta a vármegyei DÖK-ben, illetve valamilyen módon akár iskolai szinten is tudjuk majd ezen folyamatot segíteni – árulta el az elnök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában