Páratlan gyűjtemény

2022.10.08. 12:56

Beköltözött Japán a Déri Múzeumba

Forrás: Kiss Annamarie

Japán napot tartanak szombaton a Déri Múzeumban, ahol a szigetország misztikus és csodálatos világával, ugyanakkor a japán harcművészetek és fegyverek lenyűgöző történetével is ismerkedhetnek a látogatók. Az egész napos rendezvényen kivételes bemutatók és előadók várják a közönséget.

Forrás: Kiss Annamarie

Angi János, a Déri Múzeum igazgatója a megnyitón kiemelte, az épületben olyan gyűjteménnyel találkozhatnak az érdeklődők, ami Magyarországon páratlan.

Puskás István alpolgármester szerint a jelen esemény is mutatja, Debrecen kulturális kapcsolatai milyen messzire is nyúlnak, egészen pontosan Japánig.

Párját ritkító gyűjteménnyel rendelkezik a Déri Múzeum, egy évvel ezelőtt itt járt a japán nagykövet, aki szó szerint alig hitt a szemének. Nagyon meglepődött, ugyanis fogalma nem volt arról, hogy saját kultúrájának ilyen fontos történeti gyűjteményével találkozik Debrecenben

– mondta. Mint kiemelte, a cívisváros több mint 40 éve ápol kapcsolatot Japánnal, ennek köszönhetően szinte megszámlálhatatlan közös pont jött létre a két világ, kultúra között.

Az eseményen a kíváncsiskodók többek között megismerhetik a japán kard részeit, annak karbantartását és etikettjét, a tartara működését. Továbbá a japán kard csiszolásának titokzatos világát, magát a kultúrát és a harcművészetet.

NE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában