Azta!

2024.08.21. 15:47

Látogatottsági rekordokat döntöttek a Debreceni Virágkarnevál programjai – minden fotó a cikkünkben!

Augusztus 20-án véget ért Debrecenben a 6 napos karneváli hét. A programsorozatot kedden a Debreceni Virágkarnevál esti felvonulása, majd a Bagossy Brothers Company Kossuth téri koncertje zárta. Mészáros Rékát, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét szerdán kérdeztük, hogyan értékeli az elmúlt napok eseményeit.

Kosztin Éva

– Rendkívül boldogok vagyunk, ugyanis a számok azt igazolják, hogy minden programunk megdöntötte a korábbi rekordokat. Igaz volt ez a kisebb fesztiválokra, mint a Beer by Lake vagy a Galiba Gyermekfesztivál, és a nagyobb volumenű rendezvényekre is, mint a Debreceni Virágkarnevál vagy a Kossuth téri koncertek. A Night Ride éjszakai biciklis felvonuláson például a tavalyi 2 ezer helyett idén 3 ezren vettek részt, megduplázódott az augusztus 20-i színes élményfutás látogatottsága, valamint jelentősen emelkedett a felvonulás nézőinek a száma is – számolt be az eredményekről Mészáros Réka. Mint elmondta, ebben az évben a karneváli menet útvonalán kevesebb lelátót állítottak fel, viszont több férőhelyet kínáltak, amelyekre az összes jegyet értékesítették. Hozzátette, a rendezvények forgalmi adatain is látják a megnövekedett érdeklődést, 2023-hoz képest 25 százalékos emelkedést értek el.

Debreceni Virágkarnevál: megdőlt idén a látogatói rekord
Debreceni Virágkarnevál: megdőlt idén a látogatói rekord
Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Virágkarnevál éjjel-nappal népszerű

– Az esti karneváli felvonulás is nagyon sikeres volt, sokkal nagyobb volt a tömeg, mint amire számítottunk, de az elhelyezését legközelebb lehet máshogyan tervezzük. Mindenesetre nagy volt a népszerűsége, és úgy gondolom, hogy a fényekkel tudunk újat mutatni a közönségnek a reggeli menethez képest – fogalmazta meg az ügyvezető.

Mi történik a virágkocsikkal a karnevál után?

Mészáros Réka elmondta, 4 kompozíció már elindult előző éjszaka Nagyváradra, ahol kiállítják őket, és ahonnan körbejárják a Partium egyéb településeit is. – A többi alkotás augusztus 21-én, szerdán fél 9-ig még megtekinthető Debrecenben a régi városházával szemben. Az érdeklődők egészen közelről szemügyre vehetik a kocsikat, így az olyan részleteket, virágkötészeti megoldásokat is felfedezhetik, amelyek távolról nem látszanak – tájékoztatott.

Érdeklődésünkre az ügyvezető azt is elmondta, nála melyik kompozíció volt a favorit. – Nekem a felvonuláson a sárkány volt a kedvencem. Ez nem számít virágkocsinak ugyan, de egy olyan új, eddig soha nem látott elemet hozott egy kiváló művészeti csoporttal, amelynek a produkciója igazán maradandó élményt adott, főleg az esti fényekben – osztotta meg a Haonnal Mészáros Réka.

A Debreceni Virágkarnevált kísérő főbb események, fotókkal: 

A karneváli hét a Beer by Lake-kel indult:

Debreceni Virágkarnevál: a Bagossy Brothers Company koncertje

Virágkocsikorzó és oldtimershow

Karneváli hét: Roby Lakatos, Radics Gigi és Kökény Attila koncertje

Karneváli hét: fényzsonglőrök és Kállay-Saunders András a Dósa nádor téren

Galiba Gyermekfesztivál Debrecenben

Karneváli hét: a Magna Cum Laude koncertje

Karneváli hét: virágudvar az Ifiházban

Karneváli hét: a Sárkánylányok fellépése

Elindult a Night Ride Debrecenben!

Debreceni Virágkarnevál 2024 – színpadon a Bohemian Betyars

Karrier Karnevál

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában