A turizmus világnapja

3 órája

Debrecen „vámpírját” is megismerhetjük a pénteki városnéző sétán

A programot a turizmus világnapja alkalmából szervezik. A városnéző séta új vagy kevésbé ismert helytörténeti érdekességeket mutat be a debreceni belvárosban.

Haon.hu

Szeptember 27-én ünnepeljük a turizmus világnapját, az alkalomból a VisitDebrecen ingyenes programra invitálja az érdeklődőket Debrecen történelmi belvárosában. A városnéző séta résztvevői helyi idegenvezető segítségével fedezhetik fel a belváros helytörténeti érdekességeit, kulturális és épített örökségét.

városnéző séta debrecen
A városnéző séta ingyenes lesz, jelentkezni e-mailben lehet
Forrás: VisitDebrecen

Több témában is tartogat érdekességeket a debreceni városnéző séta

Az erről szóló közlemény azt írja, a séta során a jól ismert belvárosi utcákon, tereken haladva új vagy kevésbé ismert helytörténeti érdekességeket mutat be az idegenvezető, köztük az egyik első debreceni mozi és a Hollywoodban Drakulaként karriert befutó Lugosi Béla színész emlékére elhelyezett emléktáblát és a hamarosan teljesen megújulva újranyitó Régi Városháza épületét.  Szó lesz még a magyar szabadságharc 175 évvel ezelőtti debreceni eseményeiről, az idén 140 éves debreceni tömegközlekedésről, és a 20. század második felének meghatározó debreceni építészéről, az idén 100 éve született Mikolás Tiborról és az általa tervezett belvárosi épületekről is.

A program a Tourinform-irodától indul és a Nagytemplomban ér véget, ahol a séta résztvevőinek lehetőségük lesz megtekinteni a Nagytemplom új turisztikai attrakcióját, a keleti toronyban aznap megnyitó tűzfigyelő állomást.

A sétát szeptember 27-én 14 és 16 óra között tartják, és ingyenes a részvétel, a korlátozott létszám miatt azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a [email protected] e-mail-címen lehet.

A séta további részletei a Facebook-eseményben olvashatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában