Kreatív Terek Éjszakája

3 órája

Megmozdul a debreceni belváros, vadonatúj program részleteit jelentették be – videóval

Izgalmas programsorozat helyszíne lesz Debrecen belvárosa október 18-án. Összefogtak a város kreatívipari szereplői, hogy együtt mutatkozzanak be egy hagyományteremtő céllal létrehozott, közös programsorozat során, a Kreatív Terek Éjszakája nevű rendezvényen.

Haon.hu

– A Debrecen Art Weekhez, vagy a Debreceni Kreatív Közösséghez hasonlóan a Kreatív Terek Éjszakája is egy olyan történet, ahol a városban egy ügy iránt elkötelezett szereplők álltak össze, hogy egy közös projektben egyrészt egymást is jobban megismerjék, másrészt pedig a városnak is megmutassák magukat. A Kreatív Terek Éjszakájának közössége arra invitálja a debrecenieket jövő hét pénteken, hogy akik éreznek magukban kreativitást, keljenek útra, a KraftLab Debrecen, a Piac és a Batthyány utca között kalandozva fedezzék fel Debrecen belvárosának kreatív tereit – ismertette Puskás István alpolgármester október 11-én a Kreatív Terek Éjszakája sajtótájékoztatóján, a BeugRoomban a debreceni polgármesteri hivatal közleménye szerint.

Most először lesz Kreatív Terek Éjszakája Debrecenben, a részletekről pénteken tartottak sajtótájékoztatót
Most először lesz Kreatív Terek Éjszakája Debrecenben, a részletekről pénteken tartottak sajtótájékoztatót
Forrás: önkormányzat

Kopócs Éva, a Maminvent márka megalkotója, az EVANI Stúdió tulajdonosa elárulta, a Kreatív Terek Éjszakájához kilenc kreatívipari szereplő csatlakozott: a BeugRoom, a Debrecen HUB, az EVANI Stúdió, a FIX Debrecen, a Kraftlab Debrecen, a Német Kulturális Fórum, a Kerékpár Múzeum Debrecen, a Sufni 2 Art House, valamint a Debreceni Egyetem Innovációs Ökoszisztéma Központja. Mint mondta, a kreatívipari közösség tagjai a saját műhelyeiben fogadják workshopokkal, előadásokkal, kézműves-foglalkozásokkal, koncertekkel a látogatókat, kora délutántól késő estig. Az EVANI Stúdióban Kopócs Éva várja majd azokat az érdeklődőket, akik újrahasznosított anyagokból szeretnének alkotni valami különlegeset.

Kreatív Terek Éjszakája: közösségi folyosófestés és bringarestaurálás is lesz

Halász D. János, a DEMKI ügyvezető igazgatója hozzátette, a Beugroomban kreatív workshoppal indul a nap. A közösségi tér előtti folyosót festhetik, díszíthetik ki a látogatók, ezzel párhuzamosan pedig kézműves-foglalkozás kezdődik az újrahasznosítás jegyében. Délután bemutatkozik a Debreceni Ifjúsági Önkormányzat és a Notre Dame Pódium. Tánc, koncert, színpadi játék vár mindenkit, elmerülhetünk a fotózás és a filmezés világában.

És ez még nem minden.

  • A Debrecen HUB-ban a vállalkozók világáról tudhatunk meg többet magyar és angol nyelvű előadások során.
  • A FIX Debrecenben bejárások során ismerhetjük meg a maker space gépparkját, a Debreceni Egyetem Innovációs Ökoszisztéma Központja pedig kreatív ipari témában tart majd előadásokat ugyanott.
  • A rendezvénysorozat kezdeményezőinek helyszínén, a KraftLabban három előadás várja az érdeklődőket: műsorvezetői tréninget kaphatunk egy profi podcastelőtől, a mobilos asztrofotózás és az elektronikus zene világában kalandozhatunk el.
Most először lesz Kreatív Terek Éjszakája Debrecenben, a részletekről pénteken tartottak sajtótájékoztatót
A programhoz 9 kreatívipari szereplő csatlakozott
Forrás: önkormányzat

Katona Attila, a Kerékpár Múzeum tulajdonosa elárulta, ő maga is várja majd október 18-án a kétkerekűek szerelmeseit. A tárlatvezetései során a kerékpárok történetét és restaurálási folyamatát ismerhetjük meg.

A Sufni 2 Art House-ban egyszer kiégetett kerámiákat készíthetünk, amelyeket aztán haza is lehet vinni, a Német Kulturális Fórum pedig egy noteszkészítő workshoppal indít, majd egy fergeteges bulival, technópartival zárja a napot. Részletes program a Facebook-esemény alatt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában