vívás

2019.09.04. 16:07

A fiatalítás és az építkezés éve jön

Nemzetközi mezőnyben mérhették le a fiatalok, hol tartanak.

Fotó: Olvasónk felvétele

Szatellit-világkupát rendeztek múlt hétvégén Belgrádban, ezzel megkezdődött az új szezon. A nemzetközi megmérettetésen a Békessy Béla Vívó Klub egy maroknyi csapata is megmérkőzött. A debreceniek közül párbajtőrben Serra Solt jutott a legtovább, a 14. helyen zárt a 72 fős mezőnyben. A fiatalok közül Szodoray-Parádi Hunor az 55., Kormos Levente a 65., Balogh Szabolcs pedig a 66. pozícióban végzett. A hölgyek között Fedor Tamara kisebb sérüléssel is vállalta a szereplést, és végül a 37. lett. Varga Dóra a 45., míg Budai Mariann az 51. volt a sorban. Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója elmondta, összességében pozitív versenyt zártak, mindenkinek volt győzelme. A vezető szerint a tapasztalatszerzés szempontjából mindenképp megérte részt venni a viadalon, ahol megkezdődött a következő generáció mély vízbe dobása.

Közeledik a vb

Serra Bendegúz az előttünk álló versenyszezont illetően is nyilatkozott. – Az építkezés jegyében fog telni a 2019/20-as idény: egyrészt új teremrésszel bővítjük a vívócsarnokunkat, másrészt pedig a fiatalok kerülnek előtérbe, a jövő nemzedékének kialakítása zajlik majd. Az élversenyzőink közül Göttlinger Dániel a kerekesszékes világbajnokságra készül, amelyet Szöulban rendeznek szeptember 17. és 23. között. Mihály Kata esetében az a terv, hogy újra formába lendüljön, és visszaverekedje magát a válogatottba. Az olimpia előtti év roppant fontos, már eddig is több kvalifikációs viadalon vett részt, jövő héten pedig a pozsonyi szatellit-világkupán indul – ismertette a szakmai igazgató.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában