futsal bajnokok ligája

2019.10.09. 20:13

Kikapott az Újfalu, de még van esély

Az orosz KPRF-től 5-1-es vereséget szenvedett a Berettyóújfalu, mely ennek ellenére még továbbjuthat.

Fotó: Matey István

Folytatódtak a küzdelmek szerdán a Bajnokok Ligája elitkörének berettyóújfalui csoportjában.

Az MVFC számára nem indult jól a BL-szereplés, kedden 5-0-ra kaptak ki a hajdú-bihariak a Murcia csapatától. A Berettyó is jól tudta, ha pontot akarnak szerezni, többre lesz szükségük az orosz ezüstérmes KPRF ellen.

Már a kezdősípszótól kezdve koncentráltan és fegyelmezetten játszottak Sergio Mullor Cabrera tanítványai. Bár az orosz gárda irányított, de a hazaiaknak is akadtak helyzetei. A 8. percben Diece húzott befelé, majd a jobb felsőt vette célba, Zamtaradze azonban védett. Három minutummal később Rábl került ziccerbe, egy labdaszerzés után megindult a kapu felé, de a vendégek kapusát nem tudta átemelni. Mezeinek is bőven akadt dolga, ám az újfaluiak hálóőre állta a sarat; amíg tudta. Beszorult az Újfalu, a KPRF pedig megszerezte a vezetést: a 14. percben Diece az ellenfél térfelén elveszítette a labdát, amellyel Paulinho indulhatott meg. A brazil a kapu előterében csinált egy cselt, majd Aszadov elé tálalt, aki laposan kilőtte a sarkot. Nem sokkal rá egy felpassz után Simi Saiotti lefordult Nagyról, majd megszerezte csapata második gólját.

Fotó: Matey István

A telt házas, jó hangulatú derbi második félidejének elején szépített a Mezei, Rábl lőtt a kapu előtt lesben álló Rafinhához, aki bepasszolta a labdát. A hajrához közeledve Aszadov tett róla, hogy ne legyen olyan nyílt a találkozó (3-1). Vészkapus játékra váltott az MVFC, mely nem hozta meg a várt sikert, sőt, tovább hízott az oroszok előnye, 5-1 lett a vége. Az eredmény csalóka, mert a Berettyó az összecsapás nagy részében méltó ellenfele tudott lenni jóval magasabban jegyzet riválisának.

Fotó: Matey István

A csoport másik mérkőzésén a spanyol Murcia szoros meccsen, 3-2-re verte a kazah Kajrat együttesét. A 3. fordulót pénteken rendezik, a Mezei-Vill 18 órától a kazahokkal találkozik majd, és azon a meccsen dől el, ki lesz a harmadik továbbjutó.

HBN

Turzó szerint igazi futsalünnep van

Természetesen nem hiányozhat a Pálfi István Rendezvénycsarnokba kilátogatók közül Turzó József, a magyar férfi futsalválogatott szövetségi kapitánya sem. – Igazi futsalünnep ez az egész esemény. Örültem, hogy már kedden, az első mérkőzésen telt ház volt. Azt viszont sajnáltam, hogy nem tudott gólt szerezni a Berettyó a spanyol Murcia ellen, pedig mindent megtettek a srácok, de most a legnagyobb helyzetek is kimaradtak – fogalmazott a szakember, aki mint ismert, korábban a Mezei-Vill vezetőedzőjeként tevékenykedett. Kiderült, Turzó visszaköltözött Berettyóújfaluba, 200 méterre lakik a csarnoktól, ahova gyakran kilátogat. – Minden összecsapást meg fogok nézni, a péntek délelőtti konferencián is ott lesz a helyem. A világelitbe tartozó csapatok érkeztek Újfaluba, akiknek érdemes megnézni a játékát. Sok neves szakemberrel is össze lehet futni, és szót váltani, többek között a spanyol szövetségi kapitány is a helyszínen van – nyilatkozta lapunknak a mester, aki árgus szemekkel figyeli az újfaluiakat. – Két hét van már csak hátra a vb-selejtezőkig, így kifejezetten nézem azokat az MVFC-játékosokat, akikre majd számítok a jövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában