kézilabda

2020.01.21. 14:13

Felveszi a gyorsabb ritmust a Loki fiatal átlövője

Egyre több lehetőséget kapnak a Loki fiatal kézilabdázói, köztük a tizenkilenc esztendős Poczetnyik Luca is.

20200110 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Hódos Imre Rendezvénycsarnokban EHF kupameccs (European Handball Federation) - DVSC - Banik Most női kézilabda mérkőzés. képen: Poczetnyik Luca Laura #8

Fotó: Kiss Annamarie

Szerda-szombat ütemben játssza a mérkőzéseit mostanság a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata, ugyanis a piros-fehérek hétvégén az EHF-kupában meccselnek, a hét közepén pedig rendre bajnoki következik. Így lesz ez most is, néhány napja a német Thüringer vizitált a Hódosban, szerdán 18 órától pedig az NB I. sereghajtója, a Szent István SE teszi meg ugyanezt.

A kétfrontos harcban egyre több fiatalt kap egyre több lehetőséget Köstner Vilmos vezetőedzőtől, köztük a 19 éves átlövő, Poczetnyik Luca is.

Nem nézik le őket

A Böszörményből származó ifjú sportolót először a szombati kupameccsről kérdeztük. – Nyilván nem volt felhőtlen a hangulat a németek elleni vereség után, azonban próbálunk már a szerdai találkozóra koncentrálni. Szeretnénk megmutatni, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit a múlt héten mutattunk. A Thüringer jól felkészült belőlünk, kiváló tempóban kézilabdázott és kimagaslóan jól védekezett ellenünk, ezért nyertek a vendégek – mondta Luca, majd rátért a Szent István SE-re is.

– Ha úgy játszunk, mint ahogyan azt tettük ősszel ellenük (24–33 lett a Debrecennek), akkor nem lehet probléma szerdán. Az ellenfél nem tartozik az élcsapatok közé, de mi nem így tekintünk rájuk, hanem igyekszünk a legjobb teljesítményünkkel előrukkolni. Siker esetén visszatérhet az önbizalmunk is, és megcsillanhatnak azok az erények, amelyekre szükségünk lesz a következő, fontos mérkőzéseken – fogalmazott a kézis, akinek felvetettük, a kettős terhelés több játéklehetőséghez juttathatja az ifjabbakat a gárdánál.

– Nagyon örülünk annak, hogy pályára léphetünk, minden percet megbecsülünk, és tapasztalatszerzésnek is felfogjuk. Az elmúlt időszakban egyre többet vetett be minket a szakmai stáb, próbáljuk ezt minél jobb teljesítménnyel meghálálni. Azt akarjuk, hogy lássák, ránk is lehet számítani – nyilatkozta Poczetnyik Luca, aki egyre inkább felveszi a felnőtt mezőny ritmusát, a kézilabdázó számára nagy segítség volt, hogy már tavaly is az első kerettel edzett.

TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában