Labdarúgás

2020.04.09. 14:40

DVSC: megegyeztek a kevesebb fizetésről

A vezetőség megállapodott a szakmai stábbal és a játékosokkal a koronavírus-járvány idején járó fizetésről.

Fotó: Kovács Péter

Mint arról múlt héten beszámoltunk, a legtöbb NB I.-es egyesületnél egyelőre kivárnak, hogy csökkentsék-e, és ha igen, mennyivel a labdarúgók és az edzők fizetését, amíg szünetel a bajnokság.

Akkor azt írtuk, hogy a Lokinál egészen biztosan létrejön az egyezség a vezetőség és a játékosok, valamint a szakmai stáb tagjai között, mégpedig rövid időn belül.

Ez szerdán este meg is történt, információink szerint húsz százalék körüli összegről mondtak le a piros-fehérek alkalmazottai. Persze, amíg a DVSC nem kommunikálja hivatalosan ezt, addig mindenki számára csak a találgatás marad.

Belügynek tekintik

– Nem kívánok erről nyilatkozni, ez a klub belügye, ezért megértését kérem mindenkinek – mondta megkeresésünkre a DVSC cégvezetője, Róka Géza.

Természetesen ehhez tartják magukat a játékosok is, a vezetőség utasítását követve.

Úgy tudni, a csökkentés egységes, és vélhetően az elöljárókkal meghatározott időtartamra állapodtak meg a pénzükről a futballisták és a trénerek.

A lokisták ebben az időszakban – mint megírtuk, a jövő hétig biztosan – otthonukban, egyéni edzésterv alapján igyekeznek kellő fizikális állapotban tartani magukat. Azonban nem kizárt, hogy a jövőben több más klubhoz hasonlóan kisebb csoportokban, kellő elővigyázatosság közepette közösen kezdenek tréningezni.

Eltérő mértékben

Nem mindenütt titkolóznak ennyire a labdarúgók újonnan megállapított fizetéséről. Az NB II.-ben a győri vezetők „drasztikusnak” nevezték a pénzek visszanyesését, míg a Csákvárnál egyelőre nincs fizetéscsökkentés. A szintén másodosztályú Dorognál átlagosan ötven százalékkal keresnek kevesebbet a játékosok, mint eddig, az élvonalbeli Diósgyőr pedig nemrég jelentette be, 30 százaléknyit csökken a labdarúgók és a szakvezetés bére.

A kézisek is

A cívisváros másik nagyon népszerű együttesének háza táján is megszületett a döntés a fizetésekről. Mint a hét közepén kiderült, a DVSC Schaeffler női kézilabdázói harminc százalékkal vihetnek haza kevesebbet az elkövetkezendő időben, természetesen leállt a prémiumok kifizetése is, és a lányok a szponzori autókat sem vezetik a kényszerszünet ideje alatt.

Külföldön is sok csapatnál ez lett a módi, Lionel Messi, az FC Barcelona sztárja például a közösségi oldalán jelentette be néhány napja, hogy a katalán klub játékosai elfogadták a 70 százalékos bércsökkentést.

TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában