Loki-retró

2020.06.19. 17:44

Amikor Bajzáték intézték el a DVTK-t

Egy igazán szép debreceni győzelem, több mint húsz évvel ezelőttről.

Fotó: YouTube / MLSZ TV Archív

Talán már le sem kell írnunk, mennyire fontos mérkőzésen indul útjára a labda vasárnap 21 óra után pár perccel a Nagyerdei Stadionban. A DVTK látogat ugyanis a Debrecenhez az OTP Bank Liga 31. fordulójában, Kondás Elemér és fiai számára pedig a szokottnál is nagyobb téttel bír a keleti rangadó: a másodosztályba vezető szakadék peremén csüngő Lokinak muszáj lenne valahogy pontot, pontokat szereznie riválisa ellen.

A meccsre egy több mint húszéves derbi emlékével hangoljuk a szurkolókat. Az MLSZ archívumában található videó az 1999-es Debrecen-Diósgyőr mérkőzést idézi fel, melyen a Loki tudott győzni 2-0-ra. A találkozót a '99/00-s szezon harmadik fordulójában játszották augusztus 21-én. A szövetség leírása szerint a Diósgyőr ekkor még nyeretlen volt, a DVSC-nek pedig ez volt a második győzelme.

A magyarfutball.hu archívumából kiderül, az Oláh Gábor utcán lejátszott meccset a Nemzeti Sport adatai alapján ötezer néző látta, a sípmester szerepét Bede Ferenc sporttárs töltötte be. Garamvölgyi Lajos Lokija a Téglási, Bodnár, Goran, Sándor, Pető, Bagoly, Vadicska, Böőr, Szatmári, Sabo, Casoltan összeállításban lépett pályára, csereként pedig a Bernáth, Bajzát, Siklósi trió kapott lehetőséget. A Debrecen góljait Sabo és Bajzát szerezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában