megrázó búcsú

2020.06.27. 19:25

Dráma a Nagyerdőn, kiesett a DVSC az első osztályból

Hatalmas téttel bíró mérkőzésen döntetlent játszott a Loki a Pakssal, és elköszönt az élvonaltól.

Fotó: Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában sorsdöntő mérkőzésen fogadta a Debreceni VSC a Paksi FC csapatát. Óriási volt a tét, hiszen úgy indultak neki a találkozónak, hogy amelyik gárda győzni tud, bent marad az NB I.-ben.

A meccs előtt több korábbi csapattársa köszöntötte videóüzenetben Tőzsér Dánielt utolsó profi mérkőzésének alkalmával. Jókívánáságait küldte Thibaut Courtois és Kevin De Bruyne is.

Kondás Elemér nem sokat változtatott a hétközi mezőkövesdi összecsapást követően, Kosicky eltiltását követően visszatért a kapuba. Szécsi és Kundrák fejsérülése nem bizonyult súlyosnak, így tudták vállalni a játékot mind a ketten.

Hideg zuhany

Az első tíz percben aktívan kezdtek a hazaiak, többet birtokolták a labdát, ami többnyire a Paks térfelén volt, de komoly lehetőség nem alakult ki.

Aztán a tizenhatodik percben érkezett a hideg zuhany a debreceniekre. Első támadásából, egy jobb oldali beadást követően, a korább Loki-játékos, Könyves Norbert fejelt a hálóba, megszerezte a vezetést a vendég alakulat.

Továbbra is próbálkozott a Loki, ennek eredményeképpen egy remek egyérintőzés után gólhelyzetbe került Adeniji, de Rácz kapus hatalmas bravúrral védett. A szögletet követően Kinyik fejelt a kapu mellé.

Meddő fölény

A játékrész felénél ivószünetet rendelt el a játékvezető, a futballisták fújhattak egyet. A vendégek jöhettek szabadrúgással a félpálya közepéről, a beívelést követően ismét veszélyes fejes érkezett a debreceni kapura, de ezúttal Kosicky védeni tudott. Nem sokkal később megint Adeniji lőtt a másik oldalon, de Rácz megint hárított. Továbbra is a hajdúságiaknál volt többet a labda, próbáltak támadásokat kialakítani, de nem tudtak komoly helyzetbe kerülni. A negyvenharmadik percben egy hazai sarokrúgás után veszélyes kontrát vitt végig a Paks, ám Kosicky hatalmasat védett. A kétperces hosszabbítás során már nem változott az állás, egygólos vendég vezetésnél vonultak szünetre a csapatok.

A pihenőben kettőt cserélt Kondás Elemér, Bényei helyett Milunovics, Szécsi helyett pedig Trujics állt be. Nagy lendülettel kezdett a Loki, Tőzsér végezhetett el veszélyes pozícióból szabadrúgást, legurított labdájából Ferenczi lőtt, de az elakadt a paksi blokkban. A második játékrész első tíz percében továbbra is a tolnaiak térfelén folytak leginkább az események. A Loki több pontrúgást is elvégezhetett, de a Paks jól állta a sarat. A hatvanegyedik percben a vendégek hosszú idő után jutottak el az ellenfél kapujáig egy szöglet révén, de a hazai védők kifejelték a beadást.

Semmi nem ment be

A félidő felénél egy percnyit pihenhettek a játékosok az ivószünet alkalmával. A hetvenegyedik percben Tőzsér végezhetett el szabadrúgást ígéretes helyről, de beívelését kifejelték a védők. Nem sokkal később egy előreívelést követően hatalmasat hibázott az eddig kiváló teljesítményt nyújtó Rácz, nem találta el lábbal a labdát, amire Trujics csapott le, lövésébe még beleért egy védő, de az így is a halóba került, egyenlített a Loki. A nyolcvanadik percben Haruna Garba állt be Kusnyír Erik helyére. Kiszabadult egy kicsit a vendég gárda a szorításból, Kosickynek kellett védenie egy távoli próbálkozásnál. Az utolsó percekben odaszögezte kapujához ellenfelét a Debrecen. A négyperces hosszabbításban a szögletekre még Kosicky is előrejött, Ferenczi hatalmas kapufát lőtt, de a gólvonal előtt pattant le a labda.

Az eredmény ezután 1-1-ről már nem változott, így kiesett a Debreceni VSC az élvonalból.

A lefújás után a debreceni ultrák egy csoportja a pályára rohant számon kérni a Loki játékosait, a felvonuló rendőröket látva azonban visszatértek a lelátóra. Egy csoportnyi szurkoló később a stadion mellett gyűlt össze.

Bakos Attila, HAON

A tények

OTP Bank Liga, 33. forduló

Debreceni VSC-Paksi FC 1-1 (0-1)

Debrecen, 9400 néző, v: Berke

DVSC: Kosicky – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír (Garba, 80.), Bényei (Milunovics, 46.) – Kundrák (Haris, 67.), Tőzsér, Szécsi (Trujics, 46.) – Adeniji

Paksi FC: Rácz – Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó J. – Windecker, Balogh B. – Hahn (Böde, 60.), Bertus (Szakály D., 60.), Könyves (Haraszti, 79.) – Sajbán (Kulcsár, 53.)

Gól: Szélpál (öngól, 74.), illetve Könyves (17.)

Sárga lap: Kundrák (25.), Kinyik (49.), Haris (69.), illetve Osváth (42.), Rácz (87.) és Balogh B. (90.)

Kapcsolódó cikkek:

„Elnézést kérünk a szurkolóktól, Debrecen városától”

„Szétszéledünk mi is, és szerintem a csapat is” – hiába várták a drukkerek a lokistákat

Könnyeivel küszködve nyilatkozott Tőzsér Dániel

Könyves: ilyenkor az emberben kettős érzések vannak

Kondás: életem legnehezebb és legrosszabb mérkőzése volt ez

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában