deac

2021.03.06. 20:40

Megint egy góllal kaptak ki a debreceni kézisek

A Hatvan elleni mérkőzés után ezúttal is egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC kézilabdacsapata a másodosztályú bajnokságban.

Fotó: deac.hu

A tehetségek sokaságát felvonultató Pick Szeged U22-es csapatát fogadta a DEAC a kézilabda NB I/B 15. fordulójában. Az egyetemi csapat honlapján olvasható tudósítás szerint az első kísérlet egyik oldalon sem zárult góllal, majd Mucza Norbert révén megszerezte a Debrecen a vezetést, amelyre rögtön jött a válasz is. Ezután kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, de sikerült felállnia a DEAC-nak, és a 13. percben fordítottak. Innentől felváltva vezettek a felek, a szünetre kétgólos előnnyel mehettek az egyetemisták.

A második félidőt rosszul kezdték, két gyors góllal egyenlítettek a szegediek, majd a Debrecen visszavette ugyan a vezetést, de jött egy tízperces rövidzárlat, ez idő alatt nem sikerült az ellenfél kapujába találniuk. Nem jeleskedtek támadásban, a kipattanók többnyire az ellenfélhez kerültek, és a gyors indításokba is rendre hiba csúszott. Ezeket jól kihasználták a Pick Szeged fiataljai, akik négy góllal is elhúztak, főleg átlövésben jeleskedtek. A végére sikerült szorossá tenni a mérkőzést, az utolsó akciót Illés Tamás vezette, támadása sikerrel zárult, ezzel feljött egy találatra a DEAC, de az egyenlítésre már nem volt idő, 26-25-re kikaptak a szegediektől.

„Támadásaink nem működtek igazán jól, főleg a második félidőben lőttünk nagyon kevés gólt”

– mondta a mérkőzés után a DEAC vezetőedzője, Bíró Imre. „A védekezésünk szerintem rendben volt, bár itt is akadtak hibák, de nem olyan sok, mint a támadásainkban. Labdákat adtunk el, a kipattanók az ellenfélhez kerültek, és volt néhány helyzetkialakítás utáni pontatlan kapura lövés is. Pedig ezekről beszéltünk, mégis rossz ütemben lőttünk, illetve nem mozgattuk meg a kapust. Szoros lett a vége, de ezért nem jár pont” – értékelt Bíró Imre.

A tények

Kézilabda NBI/B 15. forduló

DEAC – Pick Szeged U22 25-26 (14-12)

DESOK. Vezette: Haskó, Natkai.

DEAC: Mándi – Zalai 3, Pethő 8 (4), Bíró Á. 3, Hornyák Z., Mucza 5, Illés T. 4; Kőrizs, Mórucz, Hornyák B., Leiter 2, Péter D., Gidai, Füzesi, Szolnoki.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/3

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában