Friss igazolás

2021.06.01. 15:44

Fiatal tehetséggel bővítette keretét a DEAC női futsalcsapata

A tizenkilenc esztendős Sovány Liza a Gyula játékosaként már kellő rutint szerzett az élvonalban.

Fotó: deac.hu

A Debreceni Egyetem női futsalosai mindent megnyertek a 2020/2021-es szezonban, így nincs szükség gyökeres változásokra a keretben. Az már biztos, hogy Sovány Liza a cívisvárosban folytatja a pályafutását, bár ez az igazolás már régóta „lógott a levegőben” – számolt be a klubhonlap.

– Néhány hónapja Fülöp Dia (csapatunk játékosa – a szerk.) felvetette, hogy menjek el vele az egyik edzésre. Aztán egyre többet készültem a lányokkal, ettől függetlenül nagyon meglepett, de természetesen örömet is szerzett az, hogy a következő idényben már a DEAC-ban szerepelhetek. Korábban a Gyula színeiben már bizonyíthattam a legmagasabb osztályban. Előző csapatomnál a feljutás után időre volt szükségünk ahhoz, hogy felvegyük az NB I. ritmusát, ám a folytatásban a maximumot hoztuk ki magunkból a lehetőségeinket is figyelembe véve. Hogy milyen jellemvonásokkal rendelkezek? Sokan dicsérik a bal lábamat, ami mindig zene a füleimnek. A futsalnak köszönhetően sokat javult a sebességem, az igazat megvallva eleinte elég lomhának számítottam, ám ez már szerencsére megváltozott. Remekül olvasom a játékot, ebből főleg a védekezés során profitálhatok. Támadásban akadnak hiányosságaim, ám azon vagyok, hogy ezen a téren is fejlődjek – nyilatkozta Sovány Liza.

Az új játékosnak nem lesz könnyű dolga, hiszen olyan gárdába kellene beverekednie magát, amely az NB I.-ben és a Magyar Kupában is az élen végzett idén.

– Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora kihívás lesz ez, de állok elébe! Bízom benne, hogy az idő előrehaladtával egyre fontosabb tagja lesz az együttesnek. Egyébként a beilleszkedés zökkenőmentes folyamat volt, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen családi hangulat jellemzi a csapatot – mutatott rá Liza.

Az ifjú tehetség az előző idényben a DEAC U19-es labdarúgócsapatánál szerepelt, ahol André Antónia volt az egyik edzője. Liza életében a futball és a futsal mellett a bíráskodás is meghatározó szerepet tölt be.

– Nehéz lesz ezt a három területet párhuzamosan vinni, így mérlegelnem kell, hogy melyik kerül egy kicsit háttérbe. Játékvezetőként megtapasztalhattam már a labdarúgás mindkét oldalát. Amikor játékos vagyok, és egy hibás döntés születik, nem igazán szoktam kiakadni, hiszen nem vagyok annyira vehemens ember. Nyilván jelzem a sporinak, ha nem értek vele egyet, de a heves reklamálás nem jellemző rám – zárta mondandóját Sovány Liza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában