Labdarúgás

2021.08.08. 20:02

DVSC: felemás hazai rajt

Hiába az emberelőny, ennek nyoma is alig látszódott a DVSC játékán – vagy egyáltalán nem.

DVSC-UTE NBI. 2. forduló 2-2

Fotó: Kovács Péter

Ha valami legalább akkora összhangban van, mint a borsó meg a héja, akkor az a Loki és a direkt marketing. Pénteken volt a sör világnapja, ingyen osztogatták a sokak által olyannyira szeretett kesernyés nedűt a vasárnapi Újpest elleni bajnoki előtt, de hogy ne csak a férfiak élvezzék a napsütést, valamint hogy újra felpezsdül a labdarúgóélet Debrecenben, mindez családi nappal volt egybekötve. A mazsorettekkel nézőszámban nem kelhetett versenyre sem a kapura rúgó-, sem a kapura dobó verseny, sem a pingpong.

Ezt a sportágat választotta Deák Levente, aki az édesanyjával pattogtatta a kaucsuklabdát a zöld asztalon. – Izgatott vagyok, nagyon várom, hogy nyerjünk! Négy-öt góllal! – latolgatta az esélyeket az alsó tagozatos kisdiák, hozzátéve, hogy tudja, a Loki egy nagyon jó csapat. Az egyik asztalnál egy kedélyes baráti társaságot is megszólítottunk. Szóvivőjüknek a Haris feliratú mezt viselő Dobi Mátét választották. – Mindenféleképpen győzelmet, mégpedig 2–1-es szoros eredményt várnék a meccstől. A Honvéd ellen mutatott második félidei játékra lehet építeni, és valami hasonlót várnánk a csapattól, csak most úgy, hogy az egész meccsre kitartson az a lendület – mondta.

Dávid Zoltán személyében egy régi drukker is kifejtette véleményét. Kifejezetten tetszik neki, hogy sok fiatal van a csapatban és jó közösséget alkotnak. Bízik benne, hogy ez megmarad. Egy-két külföldi játékossal megerősítve, fegyelmezett középcsapat lehet ebben az évben a Loki. Úgy véli, a fő cél az, hogy stabilan bent maradjon az élvonalban a gárda. „Csak egy DVSC van”, hirdették nemrég úgy a labdarúgók, mint a női kézisek, egyelőre bejönni látszik a terv, jót tett ez a házasítás, mint a Chardonnay-nak, amikor „összeállt” az Irsai Olivérrel, s lett a Don Olivér.

Végre hazai pályán!

A meccs előtt sor került az utánpótlás bajnokok ünneplésére is. Majd egy kisfiú ült pár sorral fölöttem, ahogy Bogár Gergő játékvezető a sípjába fújt, rögtön így tett: – Elkezdődött végre! Sok debreceni szimpatizáns nevében szólt, azt gondolom. Apropó szurkolók, a debreceni kemény mag egy Ferencz Tamás-idézettel fogadta kedvenceit: „Hamujából támad s kezd egy új mesét.” Az újpesti drukkerek pedig érezhetően várták vissza a cívisvárosiakat az első osztályba, a meccs előtt alig várták, hogy odakiabálhassanak a hazaiaknak. Antonov szabadrúgásnál védett hatalmasat Kosicky a negyedik percben – ezzel a hárítással elindult a hazai bajnoki menetelése is a Lokinak.

Két perccel később Mitrovics indította középen Croizet-t, aki a tizenhatos vonalánál középen lefordult védőjéről, Nikolicsról, majd bal lábbal laposan lőtt. Kosicky ugyan bele tudott ütni a labdába, de az a jobb kapufáról a hálóba pattant (0–1).

A 12. percben pedig a Nagyerdei Stadionban is debütált a videobíró, ki is állította Bogár Gergő rá két perccel Diabyt, aki rátartott Bárány lábára.

A gól és a kiállítás együtt tett még jobbat az amúgy sem unalmas mérkőzésnek. Hatalmas debreceni helyzetek tarkították az első játékrészt, a befejezés előtt azonban vagy az utolsó passzba csúszott hiba, vagy elcsúszott a támadó, valahogy nem akart összejönni az egyenlítés. A 30. percben kényszerű csere következett a piros-fehéreknél: Bárány nem tudta folytatni a játékot, Tischler váltotta. A 49. percben Croizet kapott pazar labdát, majd a tizenhatos vonalánál két védőt (M. Nikolics,Charleston) beforgatott, 10 méterről pedig a jobb összekötő helyéről jobb lábbal ellőtte a labdát, ami megpattant a menteni igyekvő Dos Santos lábán, így pedig védhetetlenül vágódott a kapu közepébe (0–2). A 77. minutumban Dzsudzsák ívelt be egy szabadrúgást balról, a hosszún senki nem figyelt Tischlerre, aki jobbról hat méterről a kapu jobb alsó sarkába fejelt (1–2). Majd a 88. percben ki is egyenlített szintén egy fejes góllal (2–2). Az eredmény pedig már nem változott.

Kovács Zsolt, Palánki István

A tények

OTP Bank Liga, 2. forduló

Debreceni VSC–Újpest FC 2–2 (0–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 7266 néző v.: Bogár Gergő (Tóth II. Vencel, Csatári Tibor).

DVSC: Kosicky – Kusnyír, M. Nikolics, Dos Santos, Ferenczi – Varga J. (Baráth, 62.) – Bévárdi (Sós, a szünetben), Dzsudzsák, Ugrai (Soltész, 74.) – Szécsi M., Bárány D. (Tischler, 30.). Edzők: Huszti Szabolcs, Toldi Gábor.

Újpest: Pajovics – Kastrati, Kutrumbisz, Diaby, Antonov – Pauljevics, Mitrovics (Katona, 95.), Onovo, Csongvai Á., Bjelos (Jevtoszki, 81.) – Croizet. Vezetőedző: Michael Oenning.

Gól: 0–1 Croizet (6.), 0–2 Croizet (49.), 1–2 Tischler (77.), 2–2 Tischler (88).

Piros lap: Diaby (14.).

Mesterszemmel

Toldi Gábor: – Hiányérzetem van: nem volt meg a ritmusunk és a minőségi játék. Végig hittünk a pontszerzésben, sikerült is egyet begyűjtenünk, melyre rászolgáltunk. A félidőben elhangzott, hogy ez a meccs nyerhető. Rendezni is tudtuk a sorokat, megtettünk mindent a győzelemért is, reális a döntetlen.

Michael Oenning: – Üres a tank. Sok energiát emészt fel a meleg, a meccsterhelés, meg ez esetben az emberhátrány is. Nem tudom, hogy örüljek-e a döntetlennek, vagy csalódott legyek. Így sikerült!

Tetszett, nem tetszett

Ami tetszett

Kapusteljesítmény

Tomas Kosicky az egész mérkőzésen együtt élt a játékkal.

Szurkolók

A debreceni fanatikusokon semmi nem múlott, kitettek magukért.

Ami nem tetszett

Emberelőnyös taktika

A mérkőzés elején emberelőnybe került a DVSC, ám ez a játék képén nem igazán látszódott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában