Kézilabda

2022.03.12. 20:08

Születésnapi győzelmet aratott a DVSC kézilabdacsapata a Vác ellen

Az első játékrészben még eggyel mentek a debreceniek, a második játékrész végére azonban ötre növelték az előnyt.

Forrás: Czinege Melinda

A DVSC 120. születésnapján nagyon fontos meccset játszott a Loki a Vác ellen, a női kézilabda NB I. 17. fordulójában szombaton este. A Váci NKSE vesztett pontok tekintetében mindössze két egységnyire volt a debreceniektől az összecsapást megelőzően, úgyhogy túlzás nélkül állíthattuk, hogy a tavasz egyik legfontosabb meccse várt a cívisvárosi lányokra. A két csapat őszi mérkőzését egy roppant kiélezett végjátékban nyerték meg a hajdúságiak 26–25-re. A váciak is Magyar Kupa-negyeddöntőt játszottak szerdán, és egy góllal kaptak ki a Siófokon, így a Lokihoz hasonlóan lemaradtak a Final Four-ról. A bajnokságban viszont remek szériával a hátuk mögött érkeztek Debrecenbe, sorozatban hét mérkőzést nyertek meg.

 

Az összecsapást megelőző másfél órában a szurkolók az Eredeti EHF Kupával, valamint a kupagyőztes együttes csapatkapitányával, Csapó Erikával és vezetőedzőjével, Köstner Vilmossal készíthettek közös fényképeket. A mérkőzésen ott volt a lelátón az 1987-es Bajnokcsapat, valamint az 1995-ös és 96-os EHF Kupa-győztes gárda játékosai és szakvezetői. A kezdődobást pedig a klub legendás alakja, Komáromi Ákos végezte el.


A labdarúgócsapathoz hasonlóan a DVSC kézilabdázói is a születésnapra készített retró mezben léptek pályára szombat este. Az első percekben kiegyenlített játék folyt, a debreceniek kétszer is büntetőből voltak eredményesek. A cívisvárosiak mestere a 13. percben időt kért, amikor a váciak 7–6-ra átvették a vezetést. Továbbá Szilágyi Zoltán vélhetően nem volt elégedett az előforduló pontatlan átadásokkal sem, amelyekből az ellenfél többször is meg tudott indulni. A hangulat ezúttal is kiváló volt, a hazai szurkolók ismét kitettek magukért. A 19. minutumig kellett várni, hogy ismét döntetlen legyen az állás, ekkor Vámos Petra dobott gólt. Az ezt követő percekben ismét kiegyenlítetté vált a játék, ha az egyik fél betalált a másik válaszolt, de többnyire a Loki ment az eredmény után. A vendégek hálóőre, Pásztor remek formában védett az első játékrészben, több bravúrt is bemutatott. Ennek ellenére a 26. percben összejött a hazaiaknak a fordítás, Vámos góljával 12–11 volt az állás ekkor. A találat után egyből időt is kért a Vác vezetőedzője. Az első fél óra utolsó találatát Kuczora jegyezhette, de ennek ellenére 14–13-as debreceni vezetéssel mehettek pihenőre a felek. A játékrész két legeredményesebbje Planéta Szimonetta és Kácsor voltak, egyaránt négyszer zörgették meg a hálókat.


A második félidő elején mindkét csapat hagyott ki helyzeteket. Végül Schatzl szerezte az első gólt, amellyel egyenlített a Vác. A döntetlen állás viszont nem tartott sokáig, hiszen Bordás Réka és Vámos Mira is megszerezték első találatukat, ráadásul utóbbi háromszor is beköszönt egymás után. Ezzel a második játékrész hatodik percében már néggyel ment a Loki. A mérkőzésen ez volt addig a legnagyobb különbség a felek között. Csapó Kyra teljesítménye is jelentősen feljavult az első félórához képest, többször is nagyokat védett. Poczetnyik Luca szerezte a DVSC huszadik találatát, ekkor 20–18-ra vezettek a hajdúságiak. Ezt követően időt is kért Ottó Katalin, a vendégek vezetőedzője. A 18. minutumban a hazaiak mestere is időt kért, ekkor 22–19-re mentek a cívisvárosiak. Az egyperces taktikai megbeszélés jó hatással volt a piros-fehérekre, hiszen ezt követően ismét négyre növelték a különbséget. Öt minutummal a vége előtt megint csak időt kért Szilágyi Zoltán 27–23-as debreceni előnynél. Ez ismét pozitívan hatott a csapatra, hiszen még tovább növelte előnyét a Loki. A 30. hazai találatot Vámos Petra jegyezhette fel. Az összecsapás 30–25-es eredménnyel ért véget. A találkozó legeredményesebb játékosa Kuczora volt, aki nyolcszor vette be a debreceniek kapuját. A cívisvárosiaknál Planéta, valamit Vámos M. egyaránt hat találattal zárt.

 

A DVSC ezzel a győzelmével biztosabbá tette a tabellán a harmadik pozícióját a Vác előtt. Szilágyi Zoltán tanítványa legközelebb jövő hét pénteken lépnek pályára a Mosonmagyaróvár vendégeként. 

 

Arany Balázs

Női kézilabda NB I. 17. forduló

 

DVSC SCHAEFFLER–VÁC 30–25 (14–13)

 

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok. Vezették: Bóna Sz., Földesi Cs.

 

DVSC: Csapó – Costa 2, Planéta 6, Vámos P. 3, Tóvizi 2, Jezsikava 4, Petrus. Cserék:,Torda, Poczetnyik 1, Bordás 1, Vámos M. 6, Arany 1, Szabó N., Kovács A. 1, Fachinello 1, Hornyák 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

 

Vác: Pásztor – Helembai 3, Világos, Schatzl 2, Kuczora 8, Diószegi 1, Hámori 4. Cserék: Pint, Pelák, Kácsor 6, Ferenczy, Bukovszky, Grosch, Pálffy, Szondi, Kovalcsik. Vezetőedző: Ottó Katalin

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában