Jégkorong

2022.10.23. 12:03

DEAC: fáj, hogy ott kellett hagyni a bónuszpontot

Péntekre egy nagy győzelem, szombatra egy vereség jutott a DEAC-nak.

Mihalik András

Forrás: Napló-archív

A BJA elleni, pénteki mérkőzésre pontban 18.40-kor álltak fel a mieink, alig több, mint 20 órával később pedig már Dunaújvárosban léptek a jégre. A szombati találkozót büntetőkkel a DAB nyerte 3-2-re, de a DEAC így is szerzett egy pontot.

A debreceniek szakvezetője, György József árnyaltan fogalmazott a mérkőzéssel kapcsolatosan. – Nem úgy kezdtünk, ahogyan szerettünk volna, egy perc alatt két gólt kaptunk. Sajnos mindkét esetben a negyedik sor volt a jégen, ezért át kellett állni három sorra. A második játékrészre átalakítottam a sorokat, közben ki kellett védekeznünk egy dupla és egy szimpla fórt, ami visszavett a lendületünkből. Nagyon sok helyzetünk volt, de – valószínűleg a fáradtság miatt – eléggé pontatlanok voltunk. Kiegyenlítettünk, ám a hosszabbítást már nem menedzseltük jól. A végszó az, hogy visszajöttünk kétgólos hátrányból, megküzdöttünk érte. Fáj, hogy ott kellett hagyni a bónuszpontot. 

A tény azonban az, hogy elfáradtunk, ami a sok idegenbeli mérkőzés és a hosszas utazások számlájára írható 

– összegzett György József a klubhonlapnak.

A DEAC támadó játékosa, Mihalik András így kommentálta a történteket: – Három győztes meccs után voltunk, előző nap legyőztük a Budapest Akadémia csapatát, ez ebben az idényben eddig csak nekünk sikerült. Az újvárosi meccs jó példa volt arra, hogy mennyire kiszámíthatatlan mostanában a liga. A találkozó elején nem koncentráltunk eléggé, elfeledkeztünk a védekezésről. A kapott gólok nem fogták meg a mieinket, sikerült változtatni, de viszonylag későn tudtunk csak egyenlíteni. Összességében jó hangulatú meccset játszottunk. Sajnos csak egy pontot szereztünk, de ez sok mindenről dönthet majd a jövőben – mondta a fiatal játékos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában