Kézilabda

2023.04.16. 19:35

Kellemes vasárnapi program: sima győzelmet aratott a DVSC Schaeffler - fotókkal

Végig dominálta a meccset Szilágyi Zoltán csapata, nem volt kérdés a találkozó végkimenetele szempontjából.

Forrás: Molnár Péter

Ismét pályára léptek a DVSC Schaeffler játékosai, ezúttal vasárnap este volt jelenésük a Hódos Imre Sportcsarnokban. Szilágyi Zoltán tanítványai számítottak előzetesen az összecsapás esélyeseinek, de semelyik együttest sem szabad leírni a bajnokságban. Talán a kései időpont miatt voltak üres székek a csarnokban, de a lányok így is önbizalomtól duzzadva léphettek pályára. 

A kezdősípszót követően Planéta hatalmas gólt szerzett, megadva ezzel az alaphangot a találkozónak. A fehér mezes vendég részről Kocsis Bettina hamar egalizálta a különbséget, de az előnyt nem tudta megszerezni, a Vasutas kapujában Catherine Gabriel jelezte: nem lesz egyszerű dolga senkinek sem vele szemben. Az ütközet 4. percében az első kiállítás is megtörtént, Kocsis Bettinát küldte le a bíró, de a balatoniak tartották a lépést a piros mezes hazaiakkal. Az első 10 minutumban nem alakult ki nagy különbség a felek között, a mezőny egyik legjobbja egyértelműen Kácsor Gréta volt, aki ilyen rövid idő alatt már három találatot jegyzett. A 14. perchez érve azonban a találkozó során először négy gól volt a különbség a két együttes között, ekkor időt is kért a vendégek vezetőedzője. A rövid szünet viszont nem hozta meg az áttörést, Füzi-Tóviziék diktálták az iramot, a NEKA pedig igyekezett zárkózni. A félidő 20. percében 13–7-et mutatott az eredményjelző. A fehér mezeseknek nem volt egyszerű dolguk, folyamatosan a passzív játék határát súrolva kellett kézilabdázniuk, amely a hazaiak védekezését dicsérte, s az sem segítette a vendégek helyzetét, hogy Catherine Gabriel remek napot fogott ki. A francia kapus több bravúrt bemutatva játszott. Hangos szurkolásról ezúttal nem lehetett beszélni, a debreceni B közép néma csendben nézte végig a játékrészt túlnyomó részét. Az első félidő végére igyekeztek zárkózni Kellermanék, de 15–11 állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok. 

A fordulást követően az első találatot Csíkos Luca jegyezte, némi reményt adva csapatának, ám Vámos Petra hamar válaszolt, majd Vámos is a kapuba talált. Szabó Lilit büntette a játékvezető először a félidőt követően kettő perccel, Planéta Szimonetta pedig tovább növelte a debreceni lányok előnyét. A hajdúsági kapuban a Cath becenévre hallgató játékos továbbra is brillírozott, de az ellentámadásokból nem sikerült mindig betalálni Kácsoréknak. A cívisvárosiak védekezésben nagyon agresszívak voltak, a NEKA helyzetét pedig csak nehezítette, hogy hétméteresből sem tudtak a kapuba találni. Az első 12 perc elteltével „csupán” 22–17-et mutatott az eredményjelző, ám az volt az ember érzése, hogy egy pillanatig sem forog veszélyben a Vasutas győzelme. 

Negyedórával a vége előtt időkérés szakította meg a játékot, Szilágyi Zoltán pedig lehetőséget adott a Giegerichnek is, aki jól szállt be a meccsbe, több védést is sikerült bemutatnia. A folytatásban a megszokott mederben zajlottak az események, az utolsó minutumokra pedig nem maradt kérdés, a DVSC Schaeffler 29–25-re nyerte az összecsapást. 

OK

A tények: 

Női kézilabda NB I. 21. forduló 

Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok. Vezették: Ónodi Erika, Őri Erika 

DVSC Schaeffler–NEKA 29–25 (15–11) 

DVSC Schaeffler: Gabriel– Füzi Tóvizi, Vámos M., Vámos P., Kácsor, Costa, Planéta Cserék: Giegerich, Torda, Nagy N., Bordás, Csernyánszki, Töpfner, Petrus, Szabó N. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán 

NEKA: Wéninger– Varga E., Csíkos, Juhász, Kellermann, Faragó, Bató Cserék: Szabó, Molnár, Zaj, Gém, Németh, Kocsis, Ferenczy, Kovalcsik, Szabó Lili. Vezetőedző: Bohus Bea

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában