Kosárlabda

2023.07.18. 21:49

Bejutottak a legjobb nyolc közé a női kosarasok

A fiúk a 9-12. helyért folytatják szerdán.

Haon.hu

Mezei Dóra

Forrás: Czinege Melinda

A helyosztókkal folytatódott a debreceni rendezésű 3x3-as Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság kedden. Mind a férfiaknál, mind a nőknél szoríthattunk a Debreceni Egyetem csapatainak. A Neuwirth, Balázsi, Gáspár, Várbíró alkotta férfi csapata a pesti Corvinus csapatával csapott össze. A fővárosiakon látszott, hogy vannak köztük, akik az NB I./B-ben pattogtatnak, a mieink viszont a torna legjobb formáját hozták. Neuwirth Bence ezúttal nagyszerűen dobott kívülről, de társai sem kívántak lemaradni, így hiába erőlködött, rohant a Corvinus, a debreceniek 21–15-re nyertek. 

Erdei Ádám tanítványai szerdán 9.40-től a 9-12. helyért találkoznak a zágrábi egyetemistákkal.

Nem volt esély

A lányoknál nagyobb volt a tét, ha nyernek a gdanski egyetem csapata ellen, akkor a legjobb nyolc csapat között tudhatják magukat, és jöhetnek a címvédő ukránok. Kiélezett, küzdelmes derbin, ha csak egyetlen találattal is, de Mezei Dóráék 10–9-re behúzták a meccset a lengyelek ellen.

Így aztán szép számú közönség előtt, este fél nyolc előtt kevéssel összecsaptak a címvédő ukrán trióval. A kárpátaljaiak erőnléti, magassági és technikai fölényüket pillanatok alatt érvényesítették. Alig három perc után már 9–2 volt az állás a vendégeknek. 

Nincs mit szépíteni, szinte osztálykülönség volt a felek között, a tíz perces tiszta játékidőből hátra volt még három perc húsz másodperc, amikor az ukránok elérték, és túl is szárnyalták a győzelemhez szükséges 21 pontot, így a mérkőzés véget ért (7–22).

 Vass Orsolya tanítványai szerdán az 5-8 helyért játszhatnak reggel nyolc óra ötventől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában