Vármegye I.

2023.08.27. 21:09

Gyűrte egymást a DEAC és a Bestrong, de gólig nem jutottak el – fotókkal

Haon.hu

Forrás: Molnár Péter

A szombati meccsek után a DEAC és a Bestrong meccsével folytatódtak vasárnap a labdarúgó vármegyei első osztály küzdelmei. Mint arra az egyetemi csapat honlapja rámutatott: pikáns párharcnak ígérkezett az összecsapás, hiszen a pallagiaknál több olyan játékos is volt, akik korábban fekete-fehér szerelést viseltek.

A hőmérő higanyszála még délután ötkor is bőven 30 fok fölött volt, ráadásul a műfű sem könnyítette meg a csapatok dolgát. Ennek ellenére jó iramban kezdtek a felek, mindkét gárda lendületesen, támadó felfogásban futballozott. Leginkább a két tizenhatos között zajlott a játék, talán a DEAC-nál volt többet a labda, adódtak is lehetőségeik, de a befejezéseknél nem voltak elég higgadtak. A vendégek is dolgoztak ki néhány helyzetet, ám az egyetemisták jártak közelebb a gólhoz, de a kapufa a zöld-fehéreket segítette, így a hálók mindkét oldalon érintetlenek maradtak a félidő végéig.

Fordulás után is inkább a DEAC akarata érvényesült, több támadást vezettek, de nem sikerült feltörniük a védelmet, a Bestrong betömörülve a tizenhatos előtt, jól zárta a területeket. A vendégek inkább a gyors kontrákban bíztak, de ezeket jól hatástalanította a DEAC. Az utolsó percekben egy kapu előtti kavarodás végén majdnem betaláltak a zöld-fehérek, ám a derbi végül gól nélküli döntetlennel zárult.

A tények

Vármegyei I. osztály felnőtt 3. forduló

DEAC II – Bestrong 0-0

150 néző. Vezette: Kriston T. (Puskás Z., Pósa Zs.).

DEAC II: Ratku Á., Molnár M. (Nagy B.), Ibrahim K., Béke T. (Bagdi R.), Samad A., Sinyi T. (Kiss M.), Dari B., Lakatos B., Pinczés K., Bárány B., Almási Z. Megbízott edző: Balla Imre.

Bestrong SC: Kovács D., Áros Cs., Ferenczi T. (Barabás Z.), Berki B., Juhász B. (Bartók P.), Haraszin Zs., Váradi L., Katona Z. (Katona T.), Csák Zs., Hermann D., Tar G. (Molnár Z.). Edző: Köstner Tamás.

Jók: senki, illetve Váradi L., Ferenczi T., Juhász B. Ifi: 11–1.

Balla Imre: A hagy hőség ellenére megyei szinten egy kifejezetten jó mérkőzést játszottunk a Bestronggal. Inkább mezőnyben folyt a játék, de úgy gondolom, többet birtokoltuk a labdát, több helyzetünk is volt, mint riválisunknak. Fordulás után is inkább mi domináltunk, ellenfelünk térfelén tartottuk a labdát, viszont a Bestrong kontrái veszélyesek voltak. A mérkőzés összképét tekintve igazságos eredmény született. A fiúk teljesítményével elégedett vagyok, kicsit elől voltunk határozatlanok, de ennek az az oka, hogy ellenfelünk jól zárta a területeket. Dolgozunk tovább, készülünk a következő, Egyek elleni mérkőzésre. (via)

Köstner Tamás: Minden tiszteletem a játékosoké, ebben a brutális melegben ilyen jó iramú találkozót játszottak. A mezőnyben többet birtokolta a labdát a DEAC, mi nehezen tudtuk megtartani azt, azonban nagyon stabilok voltunk hátul, és a meccs legvégén óriási ziccert hibáztunk, valamint a játékvezető is érvénytelenítette a gólunkat. Ennek ellenére most is ízlett a pizza, és a sör is csúszott!

A tabella

1. Aqua-General Hajdúszoboszló 3 3 0 0 7-1 9

2. Monostorpályi SE 3 2 0 1 14-8 6

3. BUSE 3 2 0 1 5-6 6

4. Létavértes SC'97 3 1 2 0 6-4 5

5. Sárréti DSK 3 1 2 0 3-2 5

6. Hajdúnánás FK 2 1 1 0 3-0 4

7. Bestrong SC 3 1 1 1 4-3 4

8. DEAC II 3 1 1 1 4-4 4

9. Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E. 2 1 0 1 3-2 3

10. Egyeki SBSE 2 1 0 1 6-9 3

11. Nyíradony VVTK 2 0 1 1 2-5 1

12. Hajdúböszörményi TE 3 0 1 2 1-4 1

13. Nagyrábé Petőfi SK 3 0 1 2 4-10 1

14. Balmazújvárosi FC 3 0 0 3 3-7 0

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában