Atlétika

2023.08.11. 10:13

Világbajnokság: a DSI Debrecen magasugrója az egyéni csúcsán szeretne javítani

Török Gergely nagy ajándéknak tartja, hogy részt vehet a világversenyen.

Haon.hu

Török Gergely

Forrás:  MW-archív

Az öt fős debreceni különítménynek a DSI Debrecen magasugrója, Török Gergely is tagja, zöld kártyával indulhat a világbajnokságon. Az egyesület közlése szerint Magyar Zoltán tanítványa az idei szezonban stabil, jó teljesítményt nyújt, többször is beállította egyéni legjobbját (220 cm), a magyar bajnoki arany után az Universiadén felállhatott a dobogó harmadik fokára. Jó formában várhatja a világversenyt. – Természetesen tudtam arról, hogy neveznek a világbajnokságra, de ez még nem jelentette azt, biztosan ott leszek a Nemzeti Atlétikai Központban. A hét elején jött a hír, hogy elfogadták a nevezésem, ott lehetek a magasugrók mezőnyében. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen fiatalon a sportág legrangosabb versenyén megmérettethetem magam. 

A magyar bajnokságon élesben tesztelhettem a pályát, megtapasztalhattam ennek a csodálatos létesítménynek a hangulatát. A vb-n telt ház előtt várható, ráadásul hazai közönség előtt versenyezhetek, ez nagyon sokat jelent számomra, plusz erőt ad, hatalmas élménnyel fogok gazdagodni 

– fogalmazott a magyar bajnok.

Az egyesület kiválósága arra a kérdésre, mivel lenne elégedett, úgy válaszolt, szeretne 220 fölé kerülni. – Az Universiadén, harmadjára a szezonban ismét megugrottam a 220-at, ez bizakodásra ad okot, de ahhoz, hogy a vb-n bekerüljek a döntőbe, úgy gondolom, nyolc-tíz centivel nagyobbat kell majd ugrani. Ez nem lesz egyszerű feladat, de úgy érzem, sikerülhet húsz fölé kerülnöm. Erőben bennem van, még a technikámon kell csiszolgatni a hátralévő napokban. Nem mondom azt, hogy ott leszek a döntőben, de mindent megteszek azért, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak, célom, hogy megjavítsam egyéni csúcsomat. 

Egy egészséges versenydrukk van bennem, de nem izgulok, a világbajnokság egy nagy ajándék számomra 

– zárta gondolatait Török Gergely.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában