Futsal

2023.10.14. 18:53

Rangadót nyert a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata a második félidőben döntötte el a Tolna elleni összecsapást, így megőrizte makulátlan mérlegét.

Haon.hu

Üveges Katalin szerezte a DEAC első találatát

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC női futsalosai szombat délután a Tolnát látták vendégül a DESOK-ban – adott hírt az együttes honlapja. Quirikó Vivien tanítványai ezt megelőzően sima győzelmekkel zárták az idei bajnokikat, de most arra lehetett számítani, hogy jóval nehezebb dolguk lesz, mivel a tolnaiak éremesélyesnek számítanak az NB I.-ben.
A meccs elején nagyobb helyzetet nem láthattak a kilátogató nézők, aztán a hatodik percben Csepregi Gabriella lövésére bravúrral leért Deczki Vanda. Ezt követően is akadtak ígéretes lehetőségek, ám többek között Nagy Anikó, Üveges Katalin és Pócsik Lívia sem tudott betalálni.

Az első félidő végéhez közeledve a vendégek elővették az öt a négy elleni játékot, ám a cívisvárosiak jó védekezésének köszönhetően nem tudtak ebből profitálni.

A szünet előtt Gajzágó Flóra kísérletét védte Deczki, nem sokkal később pedig Üveges átlövését hárította a tolnai kapus, így maradt a 0–0.

Öngól

A második játékrészt jobban indított a Debrecen, és a fölény a 29. percben gólt eredményezett, ekkor Csepregi remek kiugratása után Üveges köszönt be. A vezető találat után Folk Zsuzsanna kétszer is közel járt az egyenlítéshez, egyik alkalommal az életerős átlövésénél szerencséje volt a hazaiaknak, hiszen a labda a kapufán csattant.

A 34. minutumban aztán megduplázta a fórt: Gajzágó centerezése Wiesner Dalmáról jutott a gólvonalon túlra. A lefújásig ismét vészkapussal támadott a Tolna, de a hátrányát nem sikerült eltüntetnie.

A címvédő hat mérkőzést követően továbbra is hibátlan mutatóval áll, ezzel pedig vezeti a tabellát. A DEAC következő találkozója október 29-én lesz a pontvadászatban, ekkor a TFSE otthonában vizitálnak a cívisvárosiak.

A tények
NB I. 6. forduló
DEAC–2F-Bau Tolna-Mözs 2–0 (0–0)
DESOK, vezette: Szabó Ferenc Szilárd, asszisztensek: Szűcs László, Nedeczky Zsombor.
Gólszerzők: Üveges (28.), Wiesner (34. – öngól)
DEAC: Kopjári – Tóth N., Fülöp, Horváth V., Hardon. Cserék: Pozsgai, Pócsik, Csepregi, Nagy A., Üveges, Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában