Labdarúgás

2023.10.22. 17:32

A Loki visszatért a győztes útra – fotókkal, videóval

A Debreceni VSC remek játékkal 3–1-re megverte az FC Fehérvárt.

Bakos Attila

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a most éppen Fehérvár FC-nek hívott székesfehérvári együttest fogadta az OTP Bank Liga 10.fordulójában. Remek idő várta vasárnap délután a Nagyerdei Stadionba kilátogató szurkolókat, akik lelkesen buzdították a többnyire a Lokit, de Vidi-szimpatizáns is érkezett szép számmal Debrecenbe. 

Az már az elején feltűnő volt, hogy egészen magasan húzta meg a védelmi vonalát a Fehérvár, ezt próbálta több alkalommal is kihasználni a Loki.

Először Kusnyir indította Szécsit, amiből nem lett nagy helyzet, nem sokkal később viszont Dzsudzsák ugratta ki gyönyörűen Domingues, akinek a tökéletes középre tett labdájából Bárány szerzett vezetést. Tanári módon, sakk-mattra kijátszották a debreceniek az akciót, amivel vezetést szereztek a hetedik percben.

A továbbiakban inkább a hazaiak uralták a játékot, a Vidi a labdaszerzéseit követően gyakran hosszú indításokkal próbálkozott, amik viszont rendre pontatlanok voltak, így túl sok veszélyt nem is jelentettek. Nem úgy a 34. percben a Loki, amikor Bárány Donát szerzett labdát a jobb oldalon majd Domingues elé talált, aki közelről a hálóba lőtt, ezzel már 2–0-ra vezetett a DVSC.

A sajtópáholy alatt foglalt egyébként helyet Fiola Attila, a fehérváriak magyar válogatott védője, aki sérülés miatt nem lehetett a pályán, de elkísérte csapatát az összecsapásra. Láthatóan ő sem volt elégedett a Vidi teljesítményével, ettől függetlenül készségesen osztogatta az aláírásokat a lokista gyerkőcöknek.

Rendkívül kellemetlenül folytatódott a hazaiak szempontjából meccs a szünetet követően, hiszen szinte azonnal szépített a fehérvári gárda Kodro révén. Egy eladott labdából indulhatott meg a vendég gárda és remekül végigvitték az akciót. Ilyenből adódott a másik oldalon is, azonban Domingues lövését Tóth hárította. Nem sokkal később pedig a kapufa mentette meg a fehérvári kapust a bekapott góltól Bárány éles szögből leadott lövésénél.

A fehérváriak egyébként sokkal jobb mentalitásban érkeztek meg a pihenőről, Kodro és Szabó a gólon kívül is többször célba vették Megyeri kapuját. A másik oldalon pedig egyértelműen Bárány Donát volt a veszély forrása, előkészítésben és befejezésben is remekelt az új szerződését nemrég aláíró debreceni támadó.

Ott volt azonban Domingues is, aki gólja és gólpassza után ismét betalált. Loncsar labdaszerzéséből indult az akció, amely végén a francia szélsővel kényszerítőzött, aki két védőt és a kapust is elfektetve lőtt a hálóba. Ezzel ismét kettővel vezetett a DVSC.

A végéhez közeledve már teljesen kinyílt Fehérvár, úgyhogy számos ellentámadást vezethetett a Loki, azonban több gólt már nem szereztek a hazaiak, de így is 3–1-re megnyerték a Fehérvár elleni rangadót.

dvsc fehérvár loki
Forrás: Kiss Annamarie

A DVSC futballistái legközelebb a Puskás Akadémiához látogatnak majd jövő héten szombaton. 

A tények

OTP Bank Liga, 10. forduló
Debreceni VSC–Fehérvár FC 3–1 (2–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5870 néző. Vezette: Berke Balázs
DVSC: Megyeri – Kusnyir, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Ojediran, Loncsar (Mojzis 85.) – Szécsi (Bévárdi 60.), Dzsudzsák (Bódi 85.), Domingues (Vajda 75.) – Bárány (Majdevac 75.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Fehérvár: Tóth B. – Bese (Kastrati 66.), Csongvai, Szerafimov – Katona (Christensen 77.), Gergényi, Flores, Schön – Kalmár, Szabó L. (Mamoudou 80.) – Kodro. Vezetőedző: Bartosz Grzelak.
Gól: 1–0 Bárány (7.), 2–0 Domingues (33.), 2–1 Szabó L. (46.), 3–1 Domingues (70.)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában