Sport

2024.06.26. 21:11

DEAC-gála: „Örülünk, hogy az egész országnak kiemelkedő sportolókat tudunk adni” – fotókkal

A hagyományokhoz hűen ismét megtartották az egyetemi eseményt. A DEAC-gála ezúttal is szép pillanatokat okozott.

Orosz Krisztofer

Nem maradhattak el az elismerések sem a DEAC-gálán

Forrás: Kiss Annamarie

– Köszönetet szeretnék mondani a sportolóknak, akik sikereikkel a város nevét öregbítik, sokak számára ezzel példaképpé válnak – mondta Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a DEAC-gálán szerdán este. 

Barcsa Lajos alpolgármester is részt vett a DEAC-gálán
Barcsa Lajos alpolgármester is részt vett a DEAC-gálán
Forrás: Kiss Annamarie

DEAC-gála: A célokat meg tudták valósítani 

A DEAC-család idén már hetedik alkalommal tartotta meg évzáró gáláját. Az eseményen elsőként Jávor András, a DEAC elnöke szólalt fel, aki köszöntőjében kiemelte, hatalmas siker, hogy a fiatalok számára is vonzó az egyetemi klub. – A most záruló esztendő nehéz volt mindenki számára, ugyanakkor hűek maradtunk magunkhoz. Kitűnő munkakapcsolataink vannak, az eredményesség pedig sok esetben növekedett. 

A céljainkat sok esetben meg tudtuk valósítani, de voltak időszakos visszaesések. Az értékeinket folyamatosan szem előtt tartjuk, és örülünk, hogy az egész országnak tudunk kiemelkedő sportolókat adni. A fiatalok számára is vonzó a DEAC, ez is hatalmas siker számunkra

– kezdte a szakember. 

Jávor András, a DEAC elnöke
Jávor András, a DEAC elnöke
Forrás: Kiss Annamarie

Hatalmas közösségépítő szerepük van 

A város képviseletében Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere is jelen volt az eseményen. A városvezető hangsúlyozta, remek érzés, hogy a sportolók sikerei öregbítik a város hírnevét. – Debrecen egy nagyon sportos város. Azt érzem, nem elég, ha csak a város vezetése szeretne ezzel kiemelkedni. Szövetségeseket kell keresnünk, a Debreceni Egyetem pedig erre a legjobb példa. A DEAC-nak hatalmas közösségépítő szerepe van. Büszke vagyok rá, hogy közösen sikerül nemzetközileg is elismert, neves rendezvényeket tudunk szervezni. Köszönetet szeretnék mondani a sportolóknak, akik sikereikkel a városnevét öregbítik, sokak számára ezzel példaképpé válnak – emelte ki az alpolgármester. 

Előre gondolkodott a DEAC 

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja szerint remek szakemberek dolgoznak a DEAC-nál. A szakember azt is elmesélte, hogy a jelenleg is zajló németországi Európa-bajnokságon a magyar drukkerek felismerték a csapat buszát, ez is bizonyítja, mekkora népszerűségnek örvend az egyetem klub. – Az utóbbi esztendő egy nyugodt klubot jellemez, de természetesen voltak fantasztikus sikereink. 

Amit az elmúlt 20 évben csináltunk a klubbal közösen, egészen fantasztikus. Az ember el szokott gondolkodni a múlt tettein, a Debreceni Egyetem korábban is jó döntéseket hozott, ennek is láthatjuk most az eredményeit.

– Az egyik legfontosabb célunk, hogy nyugodtan és stabilan tudjunk működni. Az egyetemen több mint tíz éve elindult egy mentorprojekt, amelyből ma már egy országos modell alakult ki. Ehhez a működéshez elengedhetetlenek a kiváló szakemberek, ebben is remekül állunk szerencsére. Fontos, hogy segítsük az olyan sportolókat, akik kettős életpályát élnek. Németországban is felismerték a DEAC kisbuszát, és kiabáltak, hogy „hajrá, DEAC!” – fogalmazott a kancellár. 

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja szerint remek szakemberek dolgoznak a DEAC-nál
Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja szerint remek szakemberek dolgoznak a DEAC-nál
Forrás: Kiss Annamarie

Az ünnepi vacsorát megelőzően díjazták a DEAC szakosztályainak legjobbjait, a sportolók és vezetők vastaps közepette vehették át az elismeréseket. 

A díjazottak:

Az év szakosztálya: a labdarúgó szakosztály

Az év sportolója: Ifjabb Szabó Gábor

Az év meglepetése: Shotokan karate

Az év tehetsége: Bíró Beáta

Az év legnépszerűbb szakosztálya: A cheerleaders csapat

Az év csapata: DEAC röplabda

Az év edzője: Dávid László

Az év feltörekvő sportága: a szabadidős sportágak szakosztálya

Az év utánpótlás csapata: DVSC-DEAC U14-es szakosztály

Team of nations: Rögbiszakosztály

Fair play-díj: Árvai Péter

Az év DEAC-os egyetemi hallgató sportolója: Battai Sugár Katinka

Az év DEAC-mentor szervezete: DE Gazdaságtudományi Kar

Az év kommunikációs munkatársa: Nyitrai Daniella

Az év DEAC mentora: Dr. Bácsné Dr. Bába Éva

Az év vállalati partnere: GE Hungary KFT

Az év dolgozója: Beregszászi Dóra, Beregszászi Fanni 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában